-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sniego gausa sujaukė Lietuvos ėjikų planus

Keturi Lietuvos ėjikai – Brigita Virbalytė, Ričardas Rekstas, Diana Kačianova ir Tadas Šuškevičius – naujajam sezonui rengiasi Barselonos apylinkėse, kur jau tris savaites skaičiuoja pirmuosius kilometrus plente ir į namus grįš sausio 29 dieną. Portugalijoje savarankiškai treniruojasi Kristina Saltanovič, o Ispanijoje – Sonata Milušauskaitė.
Brigita Virbalytė
Brigita Virbalytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jau kovo mėnesį Lietuvos ėjikai dalyvaus pirmose šių metų varžybose: kovo 20 d. B.Virbalytė, Neringa Aidietytė, gal būt K.Saltanovič rungsis Lugane (Šveicarija), o kovo 29 d. Dudincuose (Slovakija) T.Šuškevičius ir R.Rekstas eis 50 km nuotolį.

„Manau, per pirmąsias sezono varžybas kai kurie mūsų ėjikai gali įvykdyti normatyvus į Londono olimpines žaidynes. Tačiau mes kalbame ne apie pačių normatyvų vykdymą, tai yra tiktai formalumas, bet apie tai, kaip geriau pasirengti ir pasirodyti per olimpines žaidynes ar pasaulio čempionatą“, – sako Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis.

– Kaip vertinate olimpinius normatyvus, ar jie yra aukšti?

– Truputį padidinti yra kai kurie A normatyvai, o kai kurie išlikę tokie patys. 50 km distancijos B normatyvas yra sumažintas 2 minutėmis, bet padidintas A normatyvas. Manau, penki šeši mūsų ėjikai turėtų dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse. Tai trys moterys (kelialapius pretenduos pelnyti S.Milušauskaitė, K.Saltanovič, B. Virbalytė ir Neringa Aidietytė) ir trys vyrai (Marius Žiūkas, kuris eis 20 km nuotolį, bei 50 km distancijoje lenktyniaujantys T.Šuškevičius ir Donatas Škarnulis).

Kupinas ambicijų ir jaunimas: Valerijus Grinko ir Ričardas Rekstas. Džiaugiuosi, kad sukūrusi šeimą su Maskvos olimpinių žaidynių vicečempionu katalonu Jorge Llopartu ir tapusi laiminga mamyte  iš didžiojo sporto nepasitraukė S.Milušauskaitė, kuri ėjimo take sieks gerų rezultatų.

– Šiemetė žiema pirmosiomis sausio dienomis nepagailėjo sniego, ėjikai negalėjo treniruotis plentuose. Ką darėte?

– Žiema mums sujaukė visus planus. Jeigu būčiau žinojęs, kad tiek daug bus priversta sniego, jau gruodžio mėnesį būtume išvykę treniruotis į šiltus kraštus. Dabar teko maltis maniežuose, sportininkai negalėjo atlikti normalaus krūvio. Ėjikai vaikščiojo balkonuose ant betono ir pačiame manieže ant minkštos dangos.

Sportininkai rungtyniauja ant asfalto. Taip staigiai keičiantis dangoms bijojau, kad ėjikai negautų mikrotraumų. Sportininkus psichologiškai veikė tai, kad minkšta danga tekdavo nueiti 150 ratų. Eini į vieną pusę, po to – į kitą, kinta technika. Jeigu manieže nueini 30 km, tai plente – 35–38 km ir būni mažiau pavargęs.

– Ar Lietuvos geriausius ėjikus matysime per šalies čempionatą?

– Ne, čempionatą mes praleisime. Vasario mėnesį beveik penkioms savaitėms planuojame išvažiuoti treniruotis į kalnus, bilietai jau nupirkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius