-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportinio ėjimo varžybose Alytuje tikimasi naujų rekordų

Jau šį penktadienį Alytuje vyks bene reikšmingiausios šio sezono lengvosios atletikos varžybos Lietuvoje – „European Athletics Permit Meeting“ sportinio ėjimo festivalis „Alytus 2014“. Visi pajėgiausi šalies sportinio ėjimo meistrai, tarp kurių bus ir penki olimpiečiai, Alytaus miesto gatvėmis žingsniuos 20 km distanciją.
Lietuvos sportininkės žingsniuoja olimpinius 20 km
Lietuvos sportininkės žingsniuoja olimpinius 20 km / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

„Varžybos vyks jau 40-tą kartą, per tiek laiko organizacinių reikalų galima išmokti, tad nesklandumų nebuvo jokių. Šiai dienai ne visos paraiškos yra gautos, turėtų būti apie 100 dalyvių, neskaičiuojant 1 km varžybose startuojančių vaikų ir tėvų“, – pasakojo Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis.

Vis dėlto ne lietuviai bus didžiausios varžybų žvaigždės: į ėjimo festivalį atvyks pajėgūs Rusijos ir Gvatemalos sportininkai, tarp kurių – Londono olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovojęs gvatemalietis Erickas Barrondo.

„Į Alytų dažnai atvažiuoja garsesnių sportininkų, buvo ir pasaulio čempionato bronzos medalininkas prieš dvejus ar trejus metus. Kada atvyksta pajėgių ėjikų, varžybų mastas būna didesnis, tačiau man motyvacijos tas neprideda. Stiprūs konkurentai tik dėl žiūrovų – jiems įdomiau stebėti varžybas“, – sakė olimpietis Marius Žiūkas.

Vis dėlto ne lietuviai bus didžiausios varžybų žvaigždės: į ėjimo festivalį atvyks pajėgūs Rusijos ir Gvatemalos sportininkai, tarp kurių – Londono olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovojęs gvatemalietis Erickas Barrondo.

Pastarasis sportininkas gegužės pradžioje Kinijoje vykusiose pasaulio taurės varžybose pagerino asmeninį rekordą, finišavęs per 1 val. 22 min. 9 sek. Taip greitai Lietuvoje niekas nėjo net trylika metų. Vis dėlto M.Žiūkas galimybes patekti tarp prizininkų vertina atsargiai.

„Asmeninio rekordo tikrai nebus. Šiemet sezoną paskirsčiau į dvi dalis – iki pasaulio taurės varžybų ir iki Europos čempionato. Pirmą dalį pavyko įgyvendinti ir sėkmingai sudalyvauti pasaulio taurės varžybose. Po jų buvo šiek tiek poilsio, o dabar vyksta pasiruošimas Europos čempionatui, iki kurio liko dar du mėnesiai, tad forma tikrai toli nuo geriausios“, – teigė M.Žiūkas.

Drauge vyks ir Lietuvos sportinio ėjimo 20 km distancijos čempionatas, kuriame M.Žiūkui rimčiausią iššūkį turėtų mesti Marius Šavelskis ir Genadijus Kozlovskis bei 50 km nuotolyje specializuojantys Tadas Šuškevičius ir Ričardas Rekstas.

Moterų 20 km sportinio ėjimo rungtyje tikimasi Lietuvos atstovių dominavimo: varžybose dalyvaus visos trys Londono olimpinėse žaidynėse žingsniavusios lietuvės – Brigita Virbalytė, Kristina Saltanovič bei Neringa Aidietytė.

„Moterų tarpe dėl pirmos vietos turėtų susikauti trys lietuvės ir viena Gvatemalos sportininkė, – sakė K.Pavilonis. – Asmeninius rekordus Alytuje pagerinti įmanoma, tačiau viskas priklausys nuo oro sąlygų bei psichologijos. Kol kas prognozuoja nedidelį lietų, o tai yra į naudą, nes nebus karšta.“

Visos trys lietuvės taip pat dalyvavo pasaulio taurės varžybose Kinijoje, kuriose krito ir beveik 6 metus gyvavęs Lietuvos rekordas: dabar jis priklauso N.Aidietytei – 1 val. 29 min. 37 sek.

„Treniruotėse darbą atlikau, rezultatai jose rodo, kad turėčiau eiti dar greičiau nei ėjau Kinijoje. Nesirgau, traumų nebuvo, viskas yra tvarkoje, – optimistiškai kalbėjo N.Aidietytė. – Trasos rekordas yra žemesnis už asmeninį rekordą, tai jei viskas bus tvarkoje, jis turėtų kristi.“

Lietuvos čempione N.Aidietytė yra tapusi vos kartą – 2007 metais Kaune.

„Visada laimėdavo tai Kristina, tai Brigita, gal jau ir mano eilė atėjo“, – juokėsi rekordininkė.

Atsargiau apie tikslus kalbėjo pernai Alytuje triumfavusi B.Virbalytė. Tąkart ji nuo visų konkurenčių atitrūko jau po 5 km ir artimiausią varžovę baltarusę Dariją Balkuniec aplenkė beveik 2 minutėmis.

Moterų 20 km sportinio ėjimo rungtyje tikimasi Lietuvos atstovių dominavimo: varžybose dalyvaus visos trys Londono olimpinėse žaidynėse žingsniavusios lietuvės – Brigita Virbalytė, Kristina Saltanovič bei Neringa Aidietytė.

„Sunku pasakyti, kokia yra sportinė forma. Atrodo, jog jautiesi gerai, bet ne visada viskas pavyksta. Po pasaulio taurės varžybų Kinijoje padirbėjome stipriai ir sunkiai, manau, jog visi darbai pavyko. Dar ne laikas būti pačiame sezono pike, svarbiausias yra Europos čempionatas, bet tikiuosi gerai sudalyvauti ir Alytuje“, – pasakojo B.Virbalytė.

„Jei pagerinčiau asmeninį rekordą, bet nelaimėčiau, nusivylimo tikrai nebūtų. Apie vietą galvoju tik Europos ir pasaulio čempionatuose ar olimpinėse žaidynėse, o tokiose varžybose svarbus yra rezultatas, kuris parodo, kokioje formoje esi. Alytuje laimėdavau kas antrus metus, keisdavomės su Kristina, o dabar galbūt atėjo Neringos eilė.“

Dėl starto šalies čempionate į Lietuvą grįžo ir Portugalijoje gyvenanti K.Saltanovič. Tokį patį statusą, kaip ir birželio 13 dieną vyksiantis festivalis, turi vos dvejos šią vasarą Europoje vyksiančios sportinio ėjimo varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius