Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Steffi Graf gali netekti titulo

Žinoma Austrijos bėgikė, tenisininkės Steffi Graf bendravardė apkaltinta tuo, kad naudojo profesionaliems sportininkams draudžiamus metodus, skirtas rezultatui pagerinti.
Stefi Graf Sidnėjuje liko antra (raudona apranga)
Steffi Graf Sidnėjuje liko antra (raudona apranga). / olympics.org nuotr.

Tokį tyrimą inicijavo Austrijos lengvosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Helmutas Baudisas. Jis reikalauja, kad nacionalinė antidopingo agentūra NADA pradėtų tyrimą dėl Sidnėjaus olimpinių žaidynių 800 metrų bėgimo rungties sidabro medalio laimėtojos. Iš didžiojo sporto ji pasitraukė 2003 metais.

S.Graf įtariama tuo, jog vartojo vadinamąjį kraujo dopingą. Sportininkė teigia, kad kraujo iš jos buvo imama nuolat, tačiau neigia, jog jo suleisdavo atgal plazmos pavidalu prieš svarbiausius startus. Sportininkai tokį veiksmą vadina hemotransfuzija, jis yra draudžiamas.

Taip pat Austrijos federacija kreipėsi į tarptautinę antidopingo agentūrą WADA. Sprendimas, ar pradėti šios istorijos tyrimą, bus priimtas per artimiausias dvi savaites.

Priminsime, kad tuomet Sidnėjuje 800 metrų bėgimo rungties auksą savo šaliai laimėjo Mozambiko legenda Maria Mutola (1:56,15), S.Graf buvo antra (1:56,64), o britė Kelly Holms (1:56,80) distanciją įveikė trečia. Labiausiai šiuo tyrimu gali būti suinteresuota slovėnė Brigita Langerholtz, likusi ketvirta (1:58,51).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius