-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Su aukso medaliu iš Barselonos grįžusi Ž.Balčiūnaitė dar bando suprasti pergalės svarbą (nuotraukos)

Vienintelė Europos lengvosios atletikos čempionate Barselonoje ant apdovanojimų pakylos iš Lietuvos atstovų lipusi ir aukso medalį iškovojusi maratonininkė Živilė Balčiūnaitė pirmadienį vakare grįžo namo. Vilniaus oro uoste ją artimieji, draugai ir sirgaliai pasitiko su gėlėmis, ąžuolo lapų vainiku, plakatais ir tortu.
Živilę Balčiūnaitę oro uoste pasitiko būrys gerbėjų ir žurnalistų
Živilę Balčiūnaitę oro uoste pasitiko būrys gerbėjų ir žurnalistų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Živilę Balčiūnaitę oro uoste pasitiko būrys gerbėjų ir žurnalistų
Živilę Balčiūnaitę oro uoste pasitiko būrys gerbėjų ir žurnalistų

„Dėkoju visiems susirinkusiems, visiems palaikiusiems mus. Mes labai ilgai ėjome šiuo keliu, nes po visų Lietuvos rekordų buvo daug traumų, mums nepavyko įgyvendinti to, kam buvome pasiruošę. Didelėmis aukomis ir pastangomis mes pasiekėme tai“, – gausiai susirinkusiems žmonėms kalbėjo Ž.Balčiūnaitė.

Pasitinkantys gausiai susirinkę kolegos, motina prizininkę apipylė gėlėmis ir įteikė tortą su viena žvakute, simbolizuojančia svarbiausią lengvaatletės pergalę.

„Visi paisė mano kaprizų, lepino mane. Kai lieka rūpintis tik savimi, ir būna toks rezultatas“, – džiaugėsi atletė. Ž.Balčiūnaitė teigė dar negalinti suprasti šio laimėjimo svarbos ir tikisi, kad suvokimas ateis vėliau.

„Didžiausia euforija buvo pirmas 10–15 minučių, o paskui nesupranti, kas vyksta: visi čiupinėja, sveikina...“ – kalbėjo Ž.Balčiūnaitė.

Sportininkė teigė neatšventusi pergalės ir šiuo metu galvojanti apie savo vardo bėgimą bei greitai vyksiantį Vilniaus maratoną. Abiejuose bėgimuose Ž.Balčiūnaitė ketina pasirodyti, o savo vardo bėgime galbūt ir bėgti su visais dalyviais.

Maratonininkė taip pat neslėpė apmaudo, kad lengvosios atletikos čempionato nerodė jokia šalies televizija. Pasak sportininkės, pamatyti čempionatą buvo aktualu visiems, tiek ir provincijoje gyvenantiems ir kabelinės televizijos neturintiems žmonėms.

31 metų Ž.Balčiūnaitės pergalė Barselonoje buvo įtikinama. 28-ame kilometre atitrūkusi nuo varžovių, iki distancijos pabaigos ji buvo padėties šeimininkė ir aidint žiūrovų susižavėjimo šūksniams šventė didingą pergalę.

Sidabro medalį iškovojusi rusė Nailia Julamanova nuo nugalėtojos atsiliko 1 min. 1 sek., o bronzos medalį iškovojus italė Anna Incerti – 1 min. 34 sek. Europos čempionė 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 31 min. 14 sek.

Pergalingas maratonas Barselonoje buvo 27-asis per visą sportininkės karjerą. Pirmąjį ji įveikė beveik prieš 10 metų – 2000-ųjų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius