Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 19 /20:15

Sugrįžimas – Andrius Gudžius Kaune pasiekė asmeninį rekordą

Traumų kamuotas disko metikas Andrius Gudžius pasiryžęs atsigriebti už praėjusius metus. Olimpinių žaidynių finalininkas Kauno metimų pirmenybėse diską nusviedė 67,38 metro, pagerino asmeninį rekordą bei pasiekė pasaulio čempionato normatyvą. Šį sezoną pasaulyje toliau metė vos vienas lengvaatletis –jamaikietis Fredrickas Dacresas(68,88 m).
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Jaučiau, kad bus, neblogi metimai, ką dar galiu pasakyti, – po varžybų juokėsi A.Gudžius. – Per treniruotes geriau mėtosi, šiandien prie 4 laipsnių šilumos ir prie minusinio vėjo teko mėtyti, tad šie rezultatai prie tokių sąlygų labai neblogi.“

Dar praėjusią savaitę sporto klubo „Cosma“ narys plušo treniruočių stovykloje Portugalijoje, kur jį lepino vasariškas karštis, o į Lietuvą grįžo prieš pat Velykas. Tokios orų permainos sportininkams – ypač pavojingos.

„Grįžus į tokį orą traumų rizika išvis didelė. Prieš tai dar jaunimas mėtė, šiek tiek prinešė purvo į sektorių, tad per porą bandymų slystelėjau. Mikrospazmų ir taip pasigavau“, – atskleidė A.Gudžius.

Prieš 2016-ųjų sezoną sportininkas dukart patyrė stresinį pėdos lūžį. Ar buvo verta rizikuoti sveikata bei dalyvauti pirmenybėse Kaune?

„Reikėjo dalyvauti, grįžome iš stovyklų, kalbame ir kalbame, kad viskas tvarkoje, bet nėra kaip parodyti“, – sakė disko metikas.

Europos čempionė Airinė Palšytė po olimpinių žaidynių pakeitė techninius šuolių niuansus. Paklaustas, ar ir jis pakeitė technikos detales, A.Gudžius buvo šmaikštus.

„Buvo pakitimas, kad koja sugijo (juokiasi – lengvoji.lt). Didelis pakitimas... Ir pernai buvome pasiruošę, bet fizinio pasirengimo neužteko dėl traumos, – prisiminė A.Gudžius. – Svarbiausia, kad koja sugijo ir kad turiu puikų prižiūrėtoją – kineziterapeutą Saulių Paliūnį. Jis kasdien prižiūri, kad galėčiau maksimaliai atlikti darbą, pasirūpina prevencija nuo traumų.“

Artimiausias startas disko metiko laukia balandžio 29 dieną Palangoje – ten vyks Lietuvos žiemos sezono metimų čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius