Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuolininkų turas po Čekiją

Europos uždarų patalpų čempionas šuoliuose į aukštį, rusas Ivanas Uchovas dalyvaus „Moravia High Jump Tour” turnyrų serijoje Čekijoje. Šios varžybos susideda iš dviejų turnyrų Trinice ir Hustopeče.
Ivanas Uchovas
Ivanas Uchovas / cache.daylife.com nuotr.
Artūro Gimžausko nuotr./A.Friedsrich ir B.Vlasič kova Berlyne
Artūro Gimžausko nuotr./ Blanka Vlasič

Tai komercinis turnyras, pliklausantis vadinamajai „šuolių pagal muziką” kategorijai. Jis vyksta dviemis etapais, o nugalėtojas skelbiamas pagal dviejų varžybų rezultatus.

I.Uchovui paskelbus apie dalyvavimą turne, jis automatiškai laikomas realiausiu kandidatu į pergalę bendroje vyrų įskaitoje, juo labiau rusas gins čempiono titulą, kurį Čekijoje iškovojo pernai. Manieže I.Uchovas yra pasiekęs Rusijos rekordą, kuris lygus 2,40 metro, o Trinice ir Hustopeče jis šoko atitinkamai 2,36 bei 2,33 metro. Ko gero pagrindiniu I.Uchovo konkurentu šiose varžybose bus šeimininkas, olimpinis prizininkas Jaroslavas Baba. Įdomu sektoriuje po 4 metų pertraukos bus išvysti ir 2003 metų pasaulio čempioną Jacquesą Freitagą iš PAR.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ariane Friedrich švenčia pergalę ir naują Vokietijos rekordą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ariane Friedrich

„Moravia High Jump Tour” organizatoriai gali pasigirti ir tuo, jog čia dalyvaus dvi geriausios nūdienos pasulio šuolininkės – vokietė Ariane Friedrich bei kroatė Blanka Vlasič. Tiesa, dėl įtemptų sezono grafikų abi šuolininkės dalyvaus tik vienose iš dviejų varžybų ir akis į akį nesusitiks.

A.Friedrich šokinės sausio 23 dieną Hustopeče – pernai čia ji nugalėjo (2,00 – varžybų rekordas), o prieš dvejus metus liko antra (1,99 metro). Tuo tarpu B.Vlasič sektoriuje pasirodys sausio 26 dieną Trinice – kroatė gali tapti pirma sportininkė turnyro istorijoje, įveikusi 2 metrų aukštį. Trinice kol kas aukščiausiai yra šokusi Barbora Lapakova – 2008 metais ji įveikė 1,97 metro.

2008 metais „Moravia High Jump Tour” dalyvavo ir Lietuvos šuolininkė Karina Vnukova – tuomet ji įveikė 1,89 (Hustopeče – 9 vieta) bei 1,87 metro (Trinice – 5 vieta) aukščius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius