Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Super Boltas – nesustabdomas (atnaujinta 22.30 val., nuotraukos)

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Usainas Boltas ir toliau kaitina publiką. Ketvirtadienį Jamaikos sprinteris laimėjo 200 m bėgimą ir pagerino jau antrą planetos rekordą Berlyne. Distanciją jis įveikė per 19,19 sek.
U.Boltas antrą kartą triumfavo Berlyne
U.Boltas antrą kartą triumfavo Berlyne / AFP/„Scanpix“ nuotr.

200 metrų distancijoje nebėgo amerikietis T.Gay. Jis nusprendė pataupyti jėgas estafetei ir būti naudingu savo komandai. Tuo tarpu U.Boltas 200 m bėgime buvo laikomas visišku favoritu. Jis pagerino savo Pekine (19,30 sek.) pasiektą pasaulio rekordą net 0,11 sek.

Parodžiau žmonėms, kad mano rekordai Pekine nebuvo pokštas, – sakė U.Boltas.

Antras finišo liniją kirto panamietis Alonso Stewardas (19,81 sek.), bronza atiteko JAV sprinteriui Wallace'ui Spearmonui (19,85 sek.). Nugalėtojas surengė tradicinį savo šou stadione po antro triumfo Berlyne vykstančiose pasaulio pirmenybėse.

Pirmąjį aukso medalį ir planetos rekordą U.Boltas iškovojo praėjusį savaitgalį 100 m bėgime. Tuomet taip lauktoje dvikovoje su amerikiečiu Tysonu Gay jis atstumą įveikė per rekordinį laiką – 9,58 sek.

(papildyta)„Pasaulio rekordas – tai vis dar netelpa mano galvoje. Sėkmės raktas finale – geras startas, - sakė U.Boltas. – Šiandien visą dieną sėdėjau namie ir žaidžiau video žaidimus. Tai padėjo man išlikti ramiam. Parodžiau žmonėms, kad mano rekordai Pekine nebuvo pokštas. Esu pasirengęs kitam rekordui estafetėje, tačiau nežinau ar tam pasirengusi mano komanda. Padarysiu viską dėl savo šalies.“

Jamaikietis teigė, kad kitame pasaulio čempionate ir olimpinėse žaidynėse planuoja apginti abu titulus. „Galbūt Karalienė Elžbieta įšventintų mane į riterius ir aš gaučiau titulą. Seras Usainas Boltas – skamba labai gražiai“, – juokėsi pasaulio rekordininkas.

„Parodžiau geriausia, ką galiu. Tikėjausi iškovoti sidabrą, bet vis tiek esu ant prizininkų pakylos. Tai geriau nei būti ketvirtam ar būti diskvalifikuotam. Mačiau Bolta gal tik tris sekundes. Šis vaikinas labai greitas“, - kalbėjo bronzą laimėjęs W.Spearmonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius