-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ėjikas Tadas Šuškevičius apie naują pasaulio rekordą: „Tai protu nesuvokiama“

Pasirodymą 2014 metų Europos lengvosios atletikos čempionate baigė paskutinieji Lietuvos sportinio ėjimo atstovai. Penktadienį Ciuricho centre vykusiose varžybose Tadas Šuškevičius ir Ričardas Rekstas startavo 50 km varžybose. Geriau sekėsi T.Šuškevičiui, kuris pasiekė trečią karjeros rezultatą, distanciją įveikęs per 3 val. 52 min. 39 min. Lietuvis tarp 34 startavusių dalyvių užėmė 17 vietą. R.Rekstui finišo pasiekti nepavyko: iš trasos jis pasitraukė įveikęs kiek daugiau nei 20 kilometrų.
Tadas Šuškevičius
Tadas Šuškevičius / Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

„Ar užimta vieta tenkina? Netenkina nei laikas, nei vieta (juokiasi – aut. past.). Bijojau, kad nebūčiau diskvalifikuotas, bet daugiau problemų kėlė savijauta. Atrodė, jog jėgų yra, bet kojos buvo gana silpnos, nesijaučiau lengvas. Visą distanciją galvojau, jog galiu kažką šiandien pasiekti, bet paskutiniai 10 kilometrų buvo lemtingi, per kuriuos nukrito tempas, – pasakojo T.Šuškevičius. – Arba aš darau klaidas, arba pasiruošimo procese yra klaidų. Šį sezoną gana gerai atrodau visose ilgose distancijose, bet kažko vis trūksta, kad nors pasiekčiau Lietuvos rekordą.“

Šalies rekordas nuo 2008 metų priklauso Donatui Škarnuliui – 3 val. 49 min. 30 sek. T.Šuškevičiaus asmeninis rekordas yra 3 val. 51 min. 58 sek.

Lietuvos sportinio ėjimo meistrai prieš startą Europos čempionate surengė treniruočių stovyklą aukštikalnėse. T.Šuškevičius ir R.Rekstas iš Italijos į Ciurichą atvyko vos prieš dvi dienas.

Esu nusivylęs šiomis varžybomis, nors viskas vienu metu atrodė labai gerai, bet pabaiga buvo bloga. 

„Savijauta nusileidus iš aukštikalnių yra keistoka, raumenynas visas, kojos buvo ganėtinai sunkios. Nesijaučiau blogai, bet gal ir klaidinga antrą dieną nusileidus iš aukštikalnių startuoti varžybose. Oras buvo geras, sąlygos idealios, o trasa ganėtinai sudėtinga – yra nemažai kalniukų, kai kurie posūkiai labai staigūs. Per bėgius reikėjo vaikščioti (šypsosi – aut. past.).“

„Esu nusivylęs šiomis varžybomis, nors viskas vienu metu atrodė labai gerai, bet pabaiga buvo bloga. Europos čempionate buvau devintas su panašiu laiku, bet dabar rezultatai kyla ir jei nori būti dešimtuke, turi labai greitai eiti. Protu nesuvokiama, kaip galima pasiekti tokį rezultatą, kokį pasiekė prancūzas“, – stebėjosi T.Šuškevičius.

Varžybų nugalėtoju tapęs Prancūzijos ėjikas Yohann Diniz pagerino pasaulio rekordą, finišavęs per 3 val. 32 min. 33 sek. Sidabras atiteko slovakui Matejui Tothui (atsiliko 3 min. 52 sek.), bronza – rusui Ivanui Noskovui (+ 5 min. 8 sek.).

Pasirodymu nusivylęs liko R.Rekstas.

„Pasiruošimo metu buvo padarytos kažkokios klaidos, kažkas nesusiklostė taip, kaip planavome, todėl varžybose nieko nesigavo. Reikia klaidas analizuoti su treneriu, – sakė R.Rekstas. – Nuotaikos nėra pačios geriausios, Europos suaugusiųjų čempionatas ir nieko gero nesigavo... Šiaip pasiruošimas aukštikalnėse tikrai buvo geras, atidirbome. Gal šiek tiek per daug, tas ir pakišo koją.“

Šeštadienį Ciuricho gatvėmis bėgs trys Lietuvos maratonininkės – Živilė Balčiūnaitė, Remalda Kergytė ir Rasa Drazdauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius