-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tyson Gay: linkiu sau…

Tris kartus pasaulio čempionas, JAV sprinteris Tysonas Gay artėjančiais naujaisiais metais palinkėjo sau didelių greičių bėgimo takelyje, sveikatos ir pergalių prieš Usainą Boltą.
Tyson Gay
Tyson Gay / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprinteris pripažįsta, kad kol dar nepradėjo pasirengimo 2010 metų sezonui. Kiek daugiau nei prieš mėnesį bėgikui buvo atlikta kirkšnies operacija. Reabilitacijai skirsiu dar maždaug 3 savaites, o tada grišiu į treniruočių procesą”, – sako sprinteris.

Norą kuo greičiau grįžti į bėgimo takelį skatina ir galimybės kuo greičiau susitikti su tris kartus pasaulio ir olimpiniu čempionu Usainu Boltu, kuris ateinančiame sezone pažadėjo nesiekti pasaulio rekordų. Abu sprinteriai buvo susitikę prieš dvi savaites Monake, geriausių metų lengvaatlkečių apdovanojimo ceremonijoje ir U.Boltas domėjosi amerikiečio reabilitacijos procesu ir palinkėjo kuo greitesnio sugrįžimo.

Ateinančiais metais mes tikimės surengti puikų šou, tad turiu būti visiškai sveikas”, – sako T.Gay, kuris Brilijantinės lygos” turnyruose su U.Boltu akis į akį susitiks 3 kartus. Tiesa, amerikiečio vadyba kol kas negali įvardinti konkrečių miestų, mat treniruočių proceso pradžia smarkiai vėluoja.

Žinau, kad būtent U.Boltas bus mano pagrindinis konkurentas ir kitais metais. Todėl bandau įteigti sau, kad tai tiesiog eilinis priešininkas, vienas iš daugelio. Tai normali situacija sporte – kiekvienas bėgančius gretimais takeliais laiko savo priešais. Galioja principas – jei ne aš tave, tai tu mane.”

Priminsime, kad neseniai T.Gay buvo įteikta Jesse Owenso premija, kuri skiriama geriausiam metų JAV lengvaatlečiui. Tai jau buvo antrasis toks sprinterio įvertinimas. Pirmą kartą geriausiuoju šalyje jis buvo pripažintas 2007 metais, kuomet pasaulio čempionate Osakoje jis laimėjo 3 aukso medalius.

2009 metais T.Gay tris kartus gerino JAV rekordą 100 metrų bėgime – dabar jis lygus 9.69 sekundėms. Pasaulio čempionate Berlyne amerikietis finišavo antras – 9,71, tačiau dėl skausmų nusprendė nebandyti laimės 200 metrų distancijoje, o vėliau – ir operuotis. Kirkšnies skausmai jį kankino nuo pat 2008 metų, kuomet sprinteris pasiekė tuometinį pasaulio rekordą (9,77).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius