Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ultramaratonininko Aido Ardzijausko iššūkis – rekordas Monako 8 parų bėgime

Ultramaratoninkas Aidas Ardzijauskas puikiai pažįstamas ne tik Lietuvos tolimų nuotolių bėgimo gerbėjams. Pernai jis perbėgo Šiaurės Amerikos žemyną (daugiau nei 5000 km), šiais metais laimėjo Niujorko 10 parų bėgimą (1074 km), yra apibėgęs 3263 km aplink Baltijos jūrą ir t.t.

Ugniagesys, bėgiojantis jau nuo 1980 m., įveikęs 20 tradicinių maratonų ir laimėjęs ne vieną ilgo nuotolio bėgimą, nuolat džiugina pasiekimais.

Prestižinis bėgimas Monake, F1 trasa

Monake šeštadienį, lapkričio 14 d., startuos 8 parų bėgimas „No finish line“. Dalis trasos eina ir F1 lenktynių trajektorija. Šį ištvermės bėgimą globoja karališkoji šeima, į labdaringą renginį suvažiuoja apie 10 tūkst. bėgikų iš viso pasaulio. Tik 45 iš jų bėga 8 paras. Kiti – arba tik parą, arba epizodiškai.

Kiekvienas bėgikų įveiktas kilometras svarbus todėl, kad bėgimo rėmėjai į specialų labdaros fondą perveda po 1,3 Eur už kiekvieno bėgiko įveiktą kiekvieną kilometrą. Taigi ir nugalėtojo prizinio fono niekas nesureikšmina – jis tradiciškai atitenka labdarai.

Nugalėtojo prizinio fono niekas nesureikšmina – jis tradiciškai atitenka labdarai.

Lietuvis tikisi rekordo

Išvykdamas į Monaką A.Ardzijauskas informavo organizatorius apie planuojamus savo tikslus, nes po kruopščių treniruočių yra suplanavęs bėgimo ritmą (kasdien dvi valandos miegui ir bent po valandą pasistiprinimui bei higienai). Lietuvis neslepia, kad bandys siekti tarpinio – 6 parų – bėgimo pasaulio rekordo.

„Kaip rodo patirtis, tokius bėgimus laimi tie, kurie antrą jų dalį bėga greičiau. Taip man nutiko ir Niujorke, kai, pagerėjus orui, galėjau didinti greitį“, – sako Aidas.

Jei Aidui pavyktų pagerinti bent vieną iš pasaulio rekordų (plačiau apie tai – filmuotame siužete), bėgimas būtų trumpam sustabdytas ir nuskambėtų Tautiška giesmė.

Aidas į Monaką turėjo išskristi ketvirtadienį, 14.25 val. per Frankfurtą. Tačiau dėl „Lufthansa“ pilotų streiko šie planai kol kas koreguojami. Panašu, kad Aidas skris kitų avialinijų reisu per Paryžių.

VIDEO: Ultramaratonininkas Aidas Ardzijauskas išlydėtas į 8 parų bėgimą Monake

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius