Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Usainas Boltas – daugiausiai pasaulyje uždirbantis lengvaatletis (video)

Greičiausias lengvosios atletikos istorijoje žmogus jamaikietis Usainas Boltas dabar ir daugiausiai uždirbantis pasaulyje lengvosios atletikos atstovas. Antradienį jis pasirašė naują milijoninę sutartį su kompanija „Puma“. Suma nebuvo įvardyta, rašo welt.de.
Usainas Boltas
Usainas Boltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot „Puma“ atstovo, su U.Boltu buvo sudaryta sudaryta sutartis, pagal kurią bėgikas uždirbs daugiau nei bet kuris lengvaatletis per visą istoriją. Teigiama, kad parašą po kontraktu padėjęs jamaikietis įstojo į tą pačią „lygą“ kaip ir pasaulio futbolo žvaigždė Cristiano Ronaldo.

„Puma“ jau buvo su manimi tuomet, kai niekas nežinojo, ką galiu pasiekti, – kalbėjo U.Boltas. Pirmąją sutartį su šia kompanija bėgikas sudarė dar būdamas 16 metų amžiaus. Naujasis kontraktas galios iki 2013 metų.

Vis dėlto pasaulio reklamos žvaigždės statusas jamaikietį nevilioja tiek, kiek troškimas tapti savo sporto legenda. „Lengvoji atletika yra mano darbas. Mano tikslas kartu yra ir uždirbti kuo daugiau, – kalbėjo pasaulio ir olimpinis čempionas, pasaulio rekordininkas 100 ir 200 m bėgimo rungtyse. – Tačiau tapti legenda arba išgarsėti kaip Michaelas Jordanas galiu tik bėgimo takelyje. Tai du skirtingi dalykai.“

„Puma“ norėtų U.Boltą paversti pagrindine 2012 metų olimpinių žaidynių figūra. „Jis yra pasaulio sporto ikona, – sakė firmos vadovas Jochenas Zeitzas. – Jo pasirodymai yra visuomet sensacingi. Jis spinduliuoja, mėgaujasi ir sugeba gera nuotaika užkrėsti publiką“.

Per ateinančius dvejus metus U.Boltas norėtų apginti pasaulio ir olimpinio čempiono titulą: „Mano tikslas – būti taip gerai pasirengusiu kaip Tysonas Gay ir laimėti titulus.“ Amerikiečiui greičiausias pasaulio žmogus rugpjūčio 6 dieną Stokholme pralaimėjo pirmą kartą per pastaruosius dvejus metus. Praėjus keturioms dienoms po to jamaikietis baigė savo sezoną dėl nugaros skausmų.

„Nedarau dabar nieko, nenoriu apkrauti savo nugaros“, – sakė U.Boltas, grįžęs pailsėti į gimtinę. Problemos dėl nugaros bėgikui dar kartą priminė, kad karjera nėra amžina.

VIDEO: Tyson Gay Vs Usain Bolt 100M Stoccolma 2010

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius