Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Usainas Boltas pasirengęs rodyti geriausią formą pasaulio čempionate

Pasaulio sprinto čempiono ir rekordininko Usaino Bolto treneris tiki, kad jamaikietis sugebės puikiai startuoti po kiek daugiau nei savaitės Pekine vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate. Kaip rašo „Reuters“, Greičiausiu visų laikų žmogumi tituluojamam U.Boltui 2015-ieji iki šiol buvo nusivylimų ir traumų kupini metai.
Usainas Boltas
Usainas Boltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio 22-30 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate U.Boltas pasirengę priminti apie save. 28-erių metų sportininkas grįžta į Pekino „Paukščio lizdo“ stadioną, kur 2008 metais laimėjo auksą 100 ir 200 metrų rungtyse olimpinėse žaidynėse.

Šiemet U.Boltas mažai startavo rimtose varžybose ir tik prieš mėnesį Londone pagaliau parodė padoresnį rezultatą, 100 metrų įveikęs per 9,87 sek. (jo pasaulio rekordas – 9,58 sek.).

„Pastarieji dveji metai buvo labai sunkūs tiek Usainui, tiek man pačiam. Deja, tačiau jis neišvengė traumų, kurios smarkiai sumažino jo treniruočių intensyvumą ir varžybas, kuriose jis galėjo dalyvauti. Tačiau U.Bolas yra tikras čempionas, kuris aukščiausiame lygyje nežino kito dalyko, kaip varžymąsi iš visų jėgų dėl čempiono vardo“, – „Reuters“ sakė jamaikiečio treneris Glenas Millsas.

U.Boltas po neįtikėtino pasaulio čempionato Berlyne 2009 m., kur jis pasiekė pasaulio rekordus 100 ir 200 metrų rungtyse, vėliau laimėjo abi rungtis Londono olimpiadoje ir 2013 metų planetos pirmenybėse Maskvoje. 2011-aisiais Degu (Pietų Korėja) U.Boltas 100 metrų rungtyje padarė falstartą.

Vis dėlto, pernai U.Boltui teko operuoti pėdą, šiemet jo pasirengimą planetos pirmenybės trukdė kitos traumos, dėl kurių jis nestartavo Deimantinės lygos etapuose Paryžiuje ir Lozanoje.

„Mes padarėme pakeitimus treniruočių programoje ir pasiekėme neblogus rezultatus, tačiau aš būčiau labiau patenkintas didesniu varžybų skaičiumi iki čempionato“, – sakė G.Millsas.

Šį sezoną U.Bolto greičiausiais laikas 100 metrų rungtyje (9,87 sek.) yra šeštas pasaulyje, o 200 metrų rungtyje (20,13) – vos šešioliktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius