Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varžovą bėgimo takelyje prilaikęs olimpinis čempionas Dayronas Roblesas buvo diskvalifikuotas

Dar vienas čempionas buvo diskvalifikuotas pasaulio lengvosios atletikos čempionate, vykstančiame Pietų Korėjoje. Prie jamaikiečio Usaino Bolto prisijungė Kubos barjerinio bėgimo atstovas Dayronas Roblesas.
Liu Xiangas ir Dayronas Roblesas
Liu Xiangas ir Dayronas Roblesas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tiesa, priešingai nei U.Boltas, kuris 100 m sprinto distancijoje buvo diskvalifikuotas, nes startavo anksčiau laiko, D.Roblesas finišavo.

110 m barjerinio bėgimo distanciją olimpinis čempionas ir pasaulio rekordininkas įveikė pirmasis, tačiau netrukus po finišo Kinijos delegacija pateikė protestą. Kinų įsitikinimu, D.Roblesas bėgdamas į „darbą“ įjungė ir rankas, taip trukdydamas šalia bėgusiam Kinijos sportininkui, 2007 m. pasaulio čempionui Liu Xiangui.

Protestas buvo patenkintas, o D.Roblesas diskvalifikuotas. Čempionu paskelbtas 25-erių metų amerikietis Jasonas Richardsonas (13,16 sek.), o sidabras įteiktas Liu Xiangui (13,27 sek.). Bronza atiteko britui Andy Turneriui (13,44 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius