Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus maratoną laimėjo Remigijus Kančys, o Vaida Žūsinaitė pagerino rekordą

Paneigęs išankstines prognozes, pagrindinėje „Danske Bank Vilniaus maratono“ distancijoje greičiausiai bėgo kaunietis Remigijus Kančys. Likus 6 kilometrams iki finišo, lietuvis aplenkė pagrindiniu kandidatu laimėti varžybas vadintą Etiopijos bėgiką Teklu Getu. Likusią distancijos dalį čempionas bėgo nesižvalgydamas ir 42 kilometrų 195 metrų distanciją įveikė per 2 valandas 23 minutes ir 41 sekundę.
Remigijus Kančys
Remigijus Kančys / Alfredo Pliadžio nuotr.
Neišsukęs iš finišo tako, bėgikas atsakė į organizatorių klausimus.

– Remigijau, prie finišo linijos susirinkę žmonės pirmo finišuojančio laukė bėgiko iš Etiopijos, o sulaukė Jūsų. Trumpai papasakokite, kas įvyko trasoje?

– Nuo septinto kilometro bėgau antras, paskui etiopą Teklu Getu. Likus 10 kilometrų, atsilikau gal minute. Bet gavau informaciją, kad afrikietis „pasėdo“. Po truputį priartėjau, pamačiau jį ir pagalvojau, kad dabar arba niekada. Aplenkiau varžovą ties šeštu kilometru. Netaupiau savęs, įtikinau, kad pailsėsiu vėliau. Jaučiau, kad šiandien – mano diena.

Po truputį priartėjau, pamačiau jį ir pagalvojau, kad dabar arba niekada. Aplenkiau varžovą ties šeštu kilometru. Netaupiau savęs, įtikinau, kad pailsėsiu vėliau. Jaučiau, kad šiandien – mano diena.

– Ar aplenkęs ilgą laiką pirmą bėgusį Teklu Getu žvalgėtės atgal?

– Tik vieną kartą Subačiaus nuokalnėje atsisukau pažiūrėti, ar nesiveja. Bet buvau jau atitrūkęs. Nepaisant to, spaudžiau iš visų jėgų, kentėjau, norėjau geresnio rezultato.

– Kai finišavote, iš nuovargio drebėjo kojos, per odą ėjo šiurpas. Kokios emocijos užplūdo?

– Kai pirmas kirtau finišo liniją, užplūdo euforija. Tiesą pasakius, kažkaip taip jaučiausi paskutinius kelis kilometrus.

– Kokio rezultato tikėjotės? Ar 2 valandos, 23 minutės ir 41 sekundė tenkina?

– Planavau įtilpti į 2 valandas 25 minutes. Tad šiandieninis mano rezultatas – super. Prieš metus bėgau pirmąjį savo maratoną Frankfurte, tada finišavau per 2 valandas 30 minučių.

Antrą vietą vyrų bėgime užėmė Arturas Kernas (2:25:56) iš Lenkijos, trečią vietą užėmė Ignas Brasevičius (2:30:51).

VIDEO: Interviu su nugalėtoju

V.Žūsinaitė per pirmą savo maratoną pagerino rekordą

Greičiausiai moterų grupėje maratoną įveikė Vaida Žūsinaitė. Pirmą kartą maratoną savo karjeroje bėgusi V.Žūsinaitė finišavo po 2 valandų 43 minutes ir 13 sekundžių. Tai – naujas „Danske Bank Vilniaus maratono“ moterų rekordas. Antra parbėgo baltarusė Natalija Grigorjeva (2:59:33) trečia – Austėja Miežytė (3:07:41).

Alfredo Pliadžio nuotr./Vaida Žūsinaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Vaida Žūsinaitė

V.Žūsinaitė po finišo vos tramdė ašaras. Apsupta žurnalistų ir fotografų bėgikė atsakė į kelis klausimus.

– Vaida, debiutavote ir iškart pagerinote „Danske Bank Vilniaus maratono“ moterų rekordą. Tikėjotės tokios sėkmės?

– Tikėjausi, kad taip gali nutikti, bet pirmas bėgimas tokioje distancijoje dažniausiai būna neprognozuojamas. Džiaugiuosi, kad gerai bėgau, pagerinau rekordą, laimėjau pirmą vietą.

– Koks jausmas po 2 valandų ir 43 minučių?

– Raumenis traukia mėšlungis, norisi sėstis ir nesikelti, nes jėgų nebeliko. Jokioje kitoje distancijoje tokio jausmo nebūna. Bet žiūrovų sutikimas tokiomis gausiomis ovacijomis viską atpirko. Užplūdo emocijos, vos sulaikiau ašaras.

– Kaip švęsite pergalę?

– Ramiai. Su draugais. Dabar svarbiausia atsistatyti.

Šiais metais vyksta XI „Danske Bank Vilniaus maratonas“. Šių varžybų rekordas – 2 valandos 21 minutė ir 15 sekundžių – liko nepagerintas ir toliau priklauso Kenijos bėgikui Richardui Rotichui. Jį afrikietis pasiekė 2007 metais.

VIDEO: Interviu su nugalėtoja
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius