-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus maratono metu dainuosianti Taja žavisi „Little Z”

Septintame tarptautiniame Vilniaus maratone koncertuosianti daininikė Taja (Erika Klimenko) teigia, kad labai žavisi sportu, o ypač bėgimu. Buvusi šuolininkė į vandenį tik antrą kartą dalyvaus masinio sporto renginyje ir su nekantrumu laukia savo pasirodymo Katedros aikštėje rugsėjo 11 dieną.
Dainininkė Taja
Dainininkė Taja / Asmeninio archyvo nuotr.

„Masiniame sporto renginyje dainuosiu tik antrą kartą – maždaug prieš metus esu dainavusi panašiame renginyje Klaipėdoje, tai irgi buvo bėgimo šventė. Centrinėse miestų aikštėse dainavau daug kartų, tačiau sporto renginiai  skiriasi – juose tvyro kitokia nuotaika, sklando kitokia aura, – sako dainininkė. – Ir pati esu sportavus, šokinėjau į vandenį, tiesa, profesionalia sportininke netapau.”

Paklausta, ar nesiruošia dalyvauti ir pačiame bėgime ar kitose Vilniaus maratono rungtyse, Taja sakė, kad jai svarbiausia pasiruošti koncertui.

„Man juk reikia pasiruošti ir pasipuošti (šypsosi). Šiuo metu visų pirma esu atlikėja, tad man svarbiausia dainuoti ir dainuoti iš širdies. Pažadu klausytojams ir bėgikams romantiškos ir rudeninės nuotaikos dozę… Esu romantikė, tikuosi tai perteikti ir sportininkams bei miesto gyventojams.Tikiuosi savo dainomis į miestą pagaliau prišaukti „bobų vasarą”…

O kokią lengvosios atletikos rungtį dainininkė rekomenduotų kiek paaugusiems savo vaikams, ji neabejodama taria – bėgimą. „Man labai patinka pabėgioti – normaliu tempu galėdavau bėgti net valandą, tiesa, kokį atstumą įveikdavau tiesiog neskaičiavau, tai nebuvo bėgimai laikui ar rezultatui. Pagrindinis maršrutas buvo Baltupiai – Šeškinė bei atgal (šypsosi). Ir išgirdus žodį „lengvoji atletika” arba „bėgimas” iš karto akyse iškyla „Little Z”, tai yra mūsų Europos čempionė Živilė Balčiūnaitė”.

O jeigu Tajai tektų sukurti dainą ar himną, skirtą sportui ar bėgimui, kokie žodžiai visų pirmą suktųsi galvoje? „Pirmi žodžiai būtų – „dalyvauk ir nugalėk save”.

Tajos pasirodymas – rugsėjo 11 dieną 19 valandą. O žiūrint filosofiškai, bėgimas bei kūryba labai susiję – juk bėgdamaas žmogus gali suskurti ir dainą ir simfoniją – tuo metu jis būna tik pats su savimi ir gali tai sau leisti…”|

Tajos koncertas – rugsėjo 11 dieną, šeštadienį, 19 valandą Katedros aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius