Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virgilijus Alekna: „Futbolas gaivinamas žlugdant lengvąją atletiką“

„Svarbiausias metų startas bus pasaulio čempionate, kuris vasaros pabaigoje – rudens pradžioje vyks Korėjoje. Manau, kad tai bus paskutinės planetos pirmenybės per mano karjerą, todėl norėčiau jose gerai pasirodyti“, – interviu dienraščiui „Kauno diena“ sakė dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Disko metikas sakė, kad noro siekti rezultatų dar yra. „Jeigu noro nebūtų ir jausčiau, kad veltui eikvoju jėgas, negaiščiau laiko – pasakyčiau atsisveikinimo kalbą ir išeičiau. 2012-aisiais man jau bus 40 metų. Didelis stažas, gal jau ir užtektų medalių ir titulų. Duok Dieve, kiekvienam tiek pasiekti. Dar pabandysiu. Jėgos užtenka, greitis, šuolis irgi neblogi“, – sakė V.Alekna.

Paklaustas, kodėl pirmajai treniruočių stovyklai tradiciškai renkasi Lenkijoje netoli Varšuvos esančią sporto bazę, vienas geriausių visų laikų Lietuvos sportininkų aiškino, kad yra priverstas tai daryti.

„Mūsų manieže nuolat būna tik keli laipsniai šilumos. Tokiomis sąlygomis negaliu treniruotis, nes pirmiausiai galvoje – ne sportas: privalau saugotis, kad išvengčiau traumos. Arenoje turėtų būti bent 18 laipsnių šilumos, kad galėtume treniruotis trumpa apranga. Vilniaus manieže tokios temperatūros jau senokai nebuvo, geriausiu atveju – apie 10 laipsnių šilumos“, – sakė V.Alekna.

Sostinės valdžia svarsto galimybę pradėti Vingio parko stadiono rekonstrukciją. V.Alekna baiminasi, kad čia įrengus futbolo stadioną lengvaatlečiams vietos neliks ir Vingio parke. 

„Žinau, kad Vingio parke planuojama įrengti futbolo stadioną. Manau, kad lengvaatlečiams vietos neliks. Tokiu atveju peršasi mintis, kad Vilniuje lengvoji atletika išvis nereikalinga. Jeigu jau norime iškelti futbolą, nebebus kam važiuoti į olimpines žaidynes. Šiuos reikalus būtų galima išspręsti be jokios žalos lengvajai atletikai ir futbolui bei kitoms sporto šakoms, tačiau iki šiol niekas nieko nesprendė, problemas vis atidėdavo, esą nėra pinigų. Galiausiai visi atsiduriame ant bedugnės krašto – viskas brangiai kainuoja. Jokio nuoseklumo. Futbolą gaivins, lengvąją atletiką žlugdys. Nemanau, kad tai geras kelias.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius