Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virgilijus Alekna: „Trūksta ne grandiozinių stadionų, o mažesnių bazių, pritaikytų treniruotėms“

Aptarti sporto bazių ir sportininkų rengimo situacijos sostinėje, pasitarti dėl sporto mokyklų pertvarkos poreikio, išgirsti sportininkų lūkesčių ir jų rekomenduojamų prioritetų – tokius tikslu Vilniaus savivaldybėje susitiko sostinės meras Raimundas Alekna ir disko metikas Virgilijus Alekna. Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, rašoma savivaldybės pranešime spaudai.
Virgilijus Alekna viešėjo Vilniaus saivaldybėje
Virgilijus Alekna viešėjo Vilniaus saivaldybėje / vilnius.lt nuotr.

Mero teigimu, sporto reikšmė sostinėje pastaruoju metu buvo nuvertinta, tačiau planuojant šių metų savivaldybės biudžetą sportui jau skirta daugiau dėmesio. Planuojama, kad miesto biudžete sporto finansavimas padidės 6,5 mln. litų, tačiau net ir skiriant daugiau lėšų svarbu išskirti aiškius prioritetus. Be to, šiemet ketinama įrengti tris naujus stadionus šalia mokyklų.

Anot V.Aleknos, prioritetai turėtų būti dėliojami pagal sporto populiarumą, iškovotas vietas, meistriškumą. Sportininko manymu, mieste turi būti skiriama daugiau dėmesio lengvajai atletikai.

„Vilniuje tėra dvi lengvosios atletikos bazės – maniežas bei rekonstruotinas stadionas Vingio parke. Jį palyginti nedidelėmis investicijomis galima sutvarkyti taip, kad būtų tinkamas lengvaatlečiams treniruotis. Žinoma, džiugu, kad prie Vilniaus mokyklų planuojama įrengti aikštynus – juose galės treniruotis pradedantys sportininkai“, – sakė disko metikas.

V.Aleknos teigimu, sostinės sporto mokyklos turėtų būti reorganizuotos, tačiau norint pasiekti geriausią rezultatą svarbu užtikrinti, kad būtų skirta pakankamai dėmesio įvairioms sporto šakoms, be to, šių mokyklų finansavimas turi būti skaidrus.

V.Alekna pabrėžė, kad miestai, užuot įrengę kuo daugiau mažesnių bazių, pritaikytų treniruotėms, pastatė arenų, kurios po renginių taps našta. „Dideli stadionai, arenos yra prabanga. Pavyzdžiui, Estijoje statomi nebrangūs, paprasti ir funkcionalūs maniežai – keturi Taline ir po vieną kiekvieno regiono centriniame mieste“, – sakė V.Alekna.

Sostinės meras R.Alekna taip pat pabrėžė, kad dabar vienas svarbiausių spręstinų klausimų turi būti, kaip sudaryti sąlygas sportininkams treniruotis, o ne investicijos į grandiozines ir brangias statybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius