Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 31 /21:24

Zinaida Sendriūtė Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybose asmeninį rekordą pagerino beveik 2 metrais

Penktadienį Kaune prasidėjo Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybos, LLAF klubų taurės varžybos, Lietuvos daugiakovių čempionatas ir jaunimo pirmenybės. Po pirmosios dienos varžybų paaiškėjo 18-os rungčių nugalėtojai.
Zinaida Sendriūtė
Zinaida Sendriutė. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Penktadienį Kaune net penki lengvaatlečiai pagerino asmeniniu rekordus, o aštuoni – šios sezono Lietuvos rekordus.

Itin daug asmeninį rezultatą pagerino moterų disko metimo varžybose nugalėjusi Skuodo lengvaatletė Zinaida Sendriūtė. Diskininkė įrankį nusviedė 65 metrus 97 centimetrus ir asmeninį rezultatą pagerino 1.94 metro.

Skuodiškė LLAF taurės varžybas laimėjo net 11-ąjį kartą iš eilės ir visų laikų geriausių Lietuvos diskininkių sąraše pakilo į antrąją vietą.

Antra liko uteniškė Ieva Zarankaitė (49,80 m), trečia – vilnietė Larisa Voroneckaja (45,42 m).

Z.Sendriūtė už taurės varžybose įvykdytą pasaulio čempionato A normatyvo buvo apdovanota 1000 litų piniginiu prizu.

„Savo pasirodymą vertinu neblogai, – kuklinosi Z.Sendriūtė. – Dar tikrai yra ką tobulinti ir kur dirbti. Svarbiausi startai laukia ateityje. Šįkart nebuvo konkurenčių, tai daugiausiai reikėjo kovoti su savimi. Pagerinau savo rekordą dviem metrais, mečiau diską atsipalaidavusi ir taip pavyko. Jau kitą savaitę startuosiu varžybose Paryžiuje, o tada keliausiu į „Deimantinės lygos“ varžybas Italijoje. Svarbu išlaikyti šiuos rezultatus“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Zinaida Sendriutė.
Alfredo Pliadžio nuotr./Zinaida Sendriutė.

Geriausia Lietuvos sprinterė Lina Grinčikaitė septintą kartą karjeroje nugalėjo LLAF taurės varžybų 100 metrų bėgimą, finale atstumą nubėgusi per 11,49 sek.

L.Grinčikaitė šiose varžybose dukart pagerino geriausią šalies sezono rezultatą.

Antroji liko kaunietė Sonata Tamošaitytė (12,18 sek.), trečioji – Karolina Deliautaitė iš Klaipėdos (12,20 sek.).

„Esu viskuo patenkinta, svarbiausia buvo pergalė, – po finišo sakė nugalėtoja Lina Grinčikaitė. – Tai mano antras startas šį sezoną, todėl reikia laiko prasibėgioti, tačiau rezultatas mane tenkina. Finale buvo priešinis vėjas, bet viskas eina teisinga linkme. Oro sąlygos buvo teigiamos. Po žingsnį einu į priekį. Noriu, kad kiekvienas startas būtų geresnis. Aišku, trūksta konkurencijos, gal rezultatas būtų geresnis. Dabar dalyvausiu komercinėse varžybose, tai aiškiau matysis mano sportinė forma ir kaip man seksis įvykdyti normatyvą“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lina Grinčikaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Lina Grinčikaitė

Trečią kartą iš eilės 400 metrų bėgimo rungtį laimėjo ir Europos jaunimo čempionato normatyvą įvykdė Modesta Justė Morauskaitė, atstumą nubėgusi per 54,16 sek.

Antrą vietą užėmė šiaulietė Eglė Balčiūnaitė (55,23 sek.), trečią – kaunietė Eva Misiūnaitė (55,88 sek.).

100 metrų barjerinio bėgimo rungtyje geriausią Lietuvos sezono rezultatą užfiksavo lengvaatletė Sonata Tamošaitytė, distanciją įveikusi per 13,67 sek. Tai buvo šeštoji sprinterės pergalė taurės varžybose.

Antroji liko šiaulietė Laura Ušanovaitė, trečioji – vilnietė Justina Abariūtė (abiejų laikas – 14,34 sek.). 

„Mano pasirodymas nieko gero, tačiau dar tik sezono pradžia, tikiuosi įsivažiuosiu, – po finalo teigė Sonata Tamošaitytė. – Pasiekiau geriausią asmeninį sezono rezultatą, tai keliauju į priekį žingsnis po žingsnio. Toks ir yra tikslas. Jeigu stovėčiau vietoje, tai nieko gero nebūtų. Nesu patenkinta savo sportine forma, ji nėra aukšta. Oro sąlygos geros, galėjo dar tik saulutė išlįsti. Paskutiniosiose dvejose varžybose buvo neįmanoma, labai šalta. Dabar toliau dirbsiu. Kitą savaitę startuosiu Lenkijoje, o tada Europos taurės varžybos“.

Moterų šuolio į tolį varžybose geriausią Lietuvos sezono rezultatą ir asmeninį rekordą užfiksavo raseiniškė Jogailė Petrokaitė, nušokusi 6 metrus 20 centimetrų.

Antra vieta atiteko šiaulietei Astai Daukšaitei (6,04 m), trečioji – Aistei Menčiskaitei iš Vilniaus (5,95 m).

Kiti moterų varžybų rezultatai:

1500 m. bėgimas: 1. Vaida Žūsinaitė (Vilnius, Alytus) 4 min. 28.34 sek., 2. Banga Balnaitė (Klaipėda) 4:34.02 min., 3. Gintarė Zenkevičiūtė (Vilnius, Švenčionys) 4:40.92 min.
Vaida laimėjo antrus metus iš eilės.

„Savo startą vertinu prastai, prieš metus pasirodžiau daug geriau, – pasakojo Vaida Žūsinaitė. – Vakar tik grįžau iš stovyklos Lenkijos kalnuose, gal tai dar nepadėjo geriau pasirodyti. Buvo sunki kelionė. Jau nuo pradžių nebuvo viskas gerai, pirmas ratas dar pavyko, o vėliau pradėjau lėtai „plaukti“. Nebuvo sportinio pykčio, jog kovočiau. Bėgau ir bėgau. Nebuvo man tinkama diena“.

5000 m. bėgimas: 1. Milda Vilčinskaitė (Kaunas) 17:36.66, 2. Eglė Skruzdytė (Pakruojis, Panevėžys) 18:00.66, 3. Monika Vilčinskaitė (Kaunas) 18:33.65.
Pirma Mildos pergalė taurės varžybose.

Rutulio stūmimas: 1. Laura Gedminaitė (Vilnius, Tauragė) 14.52 m, 2. Larisa Voroneckaja (Vilnius) 14.44 m, 3. Kristina Juknytė (Vilnius) 12.94 m.
Nugalėjo taurės varžybose trečią kartą.

Vyrai:

Vilnietis Mantas Rainys 400 metrų bėgimo rungtyje pasiekė asmeninį rekordą ir geriausią Lietuvos sezono rezultatą – 48,28 sek.

Antrąją vietą užėmė šiaulietis Gediminas Kučinskas (48.37), trečią – Žilvinas Adomavičius iš Kauno (49.59).

Šuoliuose su kartimi geriausią Lietuvos sezono rezultatą pasiekė vilnietis Simas Šnipaitis – 4 metrai 40 centimetrų. Antrąją vietą užėmė tiek pat peršokęs kaunietis Ernestas Vėsa, trečiąją – Irmantas Lianzbergas iš Šiaulių (4,2 m).

Šuolio į tolį rungtyje antrą kartą iš eilės nugalėjo ir taip pat geriausią Lietuvos sezono rezultatą pagerino plungiškis Marius Rudys – 7 m 70 cm.

Antras liko Marius Vadeikis iš Kauno (7,66), trečias – Vilniui ir Švenčionims atstovaujantis Darius Aučyna (7,56).

Rutulio stūmime dukart asmeninį rekordą pagerino ir visų laikų Lietuvos sąrašuose į devintą vietą pakilo klaipėdietis Šarūnas Banevičius – 19,50 m. (18.98 – x – 18.98 – 18.56 – 19.26 – 19.50 – asmeninį rekordą pagerino 5-u ir 6 – bandymu).

Kitas dvi vietas taip pat užėmė klaipėdiečiai – Rimantas Martišauskas (17.89) ir Tomas Rauktys (17.17).

„Ką norėjau padariau ir dar truputį daugiau, – sakė nugalėtoju tapęs Šarūnas Banevičius. – Aš kryptingai ruošiuosi kiekvienai startui, kiekvienas startas man labai svarbus, atsakingai žiūriu ir tiek. Man tai buvo ketvirtas startas, turėjau tikslą nugalėti ir nugalėjau. Nugalėtoją veža į Europos taurės varžybas, tai būtinai norėjau nugalėti. Šiai dienai esu labai patenkintas savo fizine forma, o apetitas kyla bevalgant. Galima sakyti, jog mano kilimas prasidėjo, kai pradėjau dirbti su nauju treneriu. Atsirado stabilumas, abu kryptingai dirbame, vienas kitą palaikome, manau, tai labai padeda. Svarbiausia buvo surasti bendrą kalbą. Tai mums pavyko“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius.
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius.

Disko metimo rungtyje kaunietis Andrius Gudžius asmeninį rekordą pagerino jau antrą kartą šį sezoną, o Lietuvos visų laikų diskininkų sąraše pakilo į 14-ąją vietą, jo rezultatas – 61 m 62 cm.

Antras liko Eligijus Ruškys iš Vilniaus (58.94), trečias – klaipėdietis Tomas Rauktys (55.64).

„Prastai vertinu savo pasirodymą, nors buvo labai geros sąlygos, – po rungties tikino nugalėtojas Andrius Gudžius. – Galėjau pasiekti gerą rezultatą, tačiau neatlikau techninės dalies. Esu pats nusivylęs ir treneris nusivylęs. Ilgai laukiau gero oro, o kai jis toks pasitaikė, tai pats ir sugriuvau. Treniruotėse viską darau gerai, o šiandien koją pakišo vaikiškos klaidos. Pats jaučiu, kad galėjau žymiai geriau sustartuoti, tačiau yra taip. Reikės pasistengti kitose varžybose“.

Kiti rezultatai:

1500 m. bėgimas: 1. Šarūnas Mockus (Kaunas) 3:55.55, 2. Jonas Stankevičius (Vilnius) 3:56.91, 3. Rimgaudas Morkūnas (Šiauliai) 4:00.90.
Pirmoji Šarūno pergalė LLAF taurės varžybose.

5000 m. bėgimas: 1. Remigijus Kančys (Kaunas) 14:59.85, 2. Dominykas Butkevičius (Klaipėda) 15:19.80, 3. Artūras Meška (Pasvalys) 15:42.04.
Šią distanciją taurės varžybose laimėjo pirmą kartą.

110 m barjerinis bėgimas. 1. Artūras Janauskas (Klaipėda) 14.53, 2. Andrius Latvinskas (Kaunas, Marijampolė) 14.94, 3. Gytis Vaitkūnas (Kaunas) 15.36.
Janauskas laimėjo šias varžybas antrą kartą.

Šuolis į aukštį: 1. Raivydas Stanys (Kaunas) 2.20, 2. Adrijus Glebauskas (Kėdainiai) 2.10, 3. Mindaugas Saulevičius (Kaunas) 2.00.
Raivydas laimėjo penktą kartą iš eilės, šeštą per visą laiką.

„Nesu patenkintas savo pasirodymu, dar neatsigavau po studentų žaidynių, o danga nebuvo patogi“, – sakė Europos čempionato prizininkas Raivydas Stanys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius