Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Živilė Balčiūnaitė lauks nepriklausomų ekspertų išvadų

Šių metų vasarą Europos lengvosios atletikos čempione maratono bėgimo rungtyje tapusi Živilė Balčiūnaitė vis dar laukia Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) sprendimo. Nors buvo žadėta, kad IAAF verdiktas byloje dėl draudžiamųjų preparatų vartojimo bus paskelbtas gruodį, atrodo, kad iki metų pabaigos konkrečių žinių nebus.
Živilė Balčiūnaitė Barselonoje laimėjo auksą!
Živilė Balčiūnaitė žemyno čempionės titulą laimėjo Barselonoje. / Alfredo Pliadžio/pliadisfoto.lt nuotr.

„Vyksta susirašinėjimas, tyrimas tęsiasi, – lakoniškai 15min.lt informavo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Tokios bylos greitai nesprendžiamos. Ir galiu pasakyti, kad greitai galutinio atsakymo nesulauksime.“

Paprašyta patikslinti, apie kiek laiko kalbama, N.Medvedeva nesiryžo spėti: „Mėnuo, du ar trys. Niekas neaišku. Vyksta susirašinėjimas. Mes pateikėme visus Lietuvos lengvosios atletikos federacijos turėtus dokumentus, kuriais remdamiesi priėmėme sprendimą, kad kaltinti sportininkę draudžiamų preparatų vartojimu negalima. Dabar IAAF nagrinėja šuos dokumentus. Atrodo, kad bus kreiptasi į nepriklausomus ekspertus, nes tokios srities ir kompetencijos medicinos specialistų Lietuvoje paprasčiausiai nėra. Kalbame apie labai sudėtingus medicininius dokumentus, jų nagrinėjimą ir galutinio sprendimo priėmimą. Kad ir kaip norėtųsi greičiau sudėlioti taškus šioje istorijoje, kol kas nieko naujo pasakyti, deja, negalime“, –sakė pašnekovė.

Priminsime, kad Lietuvos lengvosios atletikos federacija nusprendė, jog apkaltinti sportininkę draudžiamų preparatų vartojimu negalima, tačiau jai kol kas neleidžiama dalyvauti varžybose.

Pati Europos čempionė Živilė Balčiūnaitė ir jos treneris Romas Sausaitis pirmadienio vakarą mobiliaisiais telefonais neatsiliepė. Sportininkė po to, kai lapkričio pradžioje oficialiai išdėstė savo versiją dėl galimo testosterono ir epitestosterono santykio jos organizme po Europos čempionato paimtuose mėginiuose, situacijos nekomentuoja.

Europos čempionės titulas iš bėgikės nėra atimtas. Kol kas jos sportinė veikla yra suspenduota.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius