Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 28

Kaip sprinteris Usainas Boltas „apgavo“ Lietuvos fotografą

Kol lietuviai gyvena artėjančio Europos krepšinio čempionato nuotaikomis, viso pasaulio sporto aistruoliai įdėmiai seka įvykius Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Pietų Korėjoje. Ten darbuojasi ir vienas geriausių Lietuvos sporto fotografų Alfredas Pliadis. Jam įspūdžiai apie jamaikiečio Usaino Bolto fiasko išliks atminty ir dėl kitos priežasties...
Usainas Boltas po diskvalifikacijos
Usainas Boltas po diskvalifikacijos / Alfredo Pliadžio nuotr.

15min.lt sporto skiltyje sekmadienį karaliavo ne krepšinis ar futbolas, o lengvoji atletika. Milžiniško skaitytojų dėmesio neatsitiktinai sulaukė jamaikietis Usainas Boltas, mat greičiausiu pasaulio žmogumi tituluojamas sprinteris buvo diskvalifikuotas iš 100 metrų rungties bėgimo finalo.

Karščiausias foto akimirkas iš Pietų Korėjos mums siunčiantis fotografas A.Pliadis pasakojo, kad 60 tūkstančių žiūrovų talpinantis stadionas su didžiuliu nekantrumu laukė artėjančio 100 metrų finalo ir... Usaino Bolto triumfo. U.Bolto triumfo laukė ir Lietuvos fotografas.

„Boltas mane antrą kartą apgavo“, – tokie buvo pirmieji A.Pliadžio žodžiai.

Netrukus fotografas paaiškino savo žodžius, kurie negalėjo priversti nenusišypsoti.

Pirmą kartą Boltas mane apgavo olimpinėse žaidynėse Pekine. Įsitaisiau distancijos viduryje ir laukiau. Žiūriu vienas bėga, o kiti – lyg eina, lyg bėga. Pamaniau – „falstartas“. O pasirodo, bėgo visi... Tiesiog Bolto persvara atrodė nereali, neįtikėtina. Ypač per fotoobjektyvą. Likau nieko nepešęs.

Šiandien, prieš 100 metrų finalą, pagalvojau. Geriau apsidrausiu ir įsitaisysiu prie finišo tiesiosios. Bet kuriuo atveju Boltas finišuos atsiplėšęs nuo visų ir aš pagausiu geriausius kadrus. Bet kur tau?! Boltas „pasistengė“ nefinišuoti ir aš vėl likau be Bolto. Nugalėtoją užfiksavau, bet aš juk laukiau Bolto...

Sekite 15min.lt naujienų portalo lengvosios atletikos naujienas ir pamatykite karščiausius kadrus iš pasaulio čempionato Pietų Korėjoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius