-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 14

Bendradarbiavimas su Pietų Afrikos Respublika – naujas impulsas Lietuvos regbiui

Lietuvos regbio rinktinių ilgalaikis tikslas yra dalyvavimas didžiuosiuose pasaulio ir Europos regbio čempionatuose. Lietuvos regbio-7 rinktinė jau 2015 metais kovos tarp dvylikos geriausių Senojo žemyno ekipų Europos čempionate bei sieks iškovoti kelialapį į Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes, vyksiančias 2016 metais.
LRF prezidentas Rytis Davidovičius (dešinėje) su PAR atstovais
LRF prezidentas Rytis Davidovičius (dešinėje) su PAR atstovais / LRF nuotr.
Temos: 2 Respublika Regbis

„Mūsų tikslai yra labai aukšti ir vien tik savo jėgomis juos pasiekti yra be galo sunku. Todėl Lietuvos regbio bendruomenė nutarė bendradarbiauti su viena iš stipriausių šalių pasaulio regbyje – Pietų Afrikos Respublika. Pasirašyta ilgalaikio bendradarbiavimo sutartis, kurios dėka Lietuvos jaunieji regbio talentai vyks į PAR tobulėti, o iš ten atvyks treneriai, kurie padės regbiui jau mūsų šalyje kilti į naujas aukštumas“, – teigė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir PAR prasidėjo rinktinės trenerio Lino Naujalio dėka. Prieš keletą metų jis užmezgė kontaktus su elitine PAR regbio akademija „Sharks“. Bendravimas vystėsi ir jau po keletos mėnesių pirmasis lietuvis Karolis Navickas išvyko stažuotei. Jam sekėsi, jis pateko į „Sharks“ jaunimo rinktinę, o vėliau ir į profesionalų Prancūzijos klubą.

Per pastaruosius keletą metų jau septyni lietuviai turėjo galimybę mokytis žaidimo paslapčių iš geriausiųjų PAR specialistų bei kartu žaisti su būsimomis regbio žvaigždėmis. Vienas „Sharks“ klubo bei PAR regbio federacijos vadovų Richardas de Jageris apsilankė ir Lietuvoje, kur įsitikino, kad čia auga puikių atletų, kuriems reikia tarptautinės patirties ankstyvame amžiuje.

Bendradarbiavimas jau įsibėgėja ir PAR treneriai lankosi Lietuvoje. Šiuo metu „Vilniaus regbio akademijoje“ jau dirba aukšto lygio regbio specialistas Siya Mlalandle'as, o Lietuvos rinktinei padėti sutiko kitas specialistas iš PAR – Ntando Manyosha.

„Matau didžiulį Lietuvos regbio potencialą. Čia gausu nenušlifuotų talentų, su kuriais dirbant galima pasiekti aukštų rezultatų“, – įsitikinęs R. de Jageris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius