Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02

Devynių lietuvių atstovaujamas Piterboro klubas aukšta nata baigė pergalingą sezoną

Net devynių Lietuvos regbio žaidėjų atstovaujamas Piterboro „Lions“ klubas baigė pergalėmis pažymėtą sezoną Anglijoje. Ši ekipa praėjusią savaitę pirmą kartą iškovojo „East Midlands“ taurę, finalinėse rungtynėse „Lions“ 30:15 nugalėjo Lutono klubą.
Piterboro „Lions“
Piterboro „Lions“
Temos: 1 Regbis

Gediminas Marcišauskas, Maksimas Guseinovas, Marius Andrijauskas, Raimondas Vinkšna, Raimondas Zokas, Mantas Vilimavičius, Artūras Balčiūnas, Mindaugas Norvaišas ir Edvinas Macas – toks lietuvių desantas buvo labai svarbi komandos dalis, padėjusi „Lions“ laimėti net 25 iš 26 „Midlands East“ lygos rungtynių ir gerokai anksčiau laiko užsitikrinti čempiono vardą.

Kartu su „Midlands East“ lygos nugalėtojų vardu, „Lions“ ekipai atiteko teisė kitą sezoną žaisti aukštesnėje – „National League 3 Midlands“ lygoje.

Netoli triumfo „Lions“ buvo ir praėjusiais metais, bet tuomet „lietuviškajam“ klubui pritrūko vos dviejų taškų.

„Po nesėkmingai pasibaigusio praėjusio sezono, klubo vadovas pasakė, kad šiemet sugįšime daug stipresni ir laimėsime lygą dar iki Velykų. Tą šiemet ir padarėme – įgyvendinome užsibrėžtus tikslus. Prieš sezoną prie komandos prisijungė nemažai gerų žaidėjų iš aukštesnių lygų, todėl turėjome lygiaverčių keitimų. Nors ir šiais metais, kaip ir pernai, nemažai žaidėjų buvo traumuoti“, – pasakojo „Lions“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Maksimas Guseinovas.

Piterboro mieste yra įsikūrusi nemaža lietuvių bendruomenė. Būtent jame gyvena nemažai pajėgių Lietuvos regbininkų, išvykusių iš gimtosios šalies.

Piterboro mieste yra įsikūrusi nemaža lietuvių bendruomenė. Būtent jame gyvena nemažai pajėgių Lietuvos regbininkų, išvykusių iš gimtosios šalies.

„Visi „Lions“ komandos lietuviai yra vietiniai, todėl ir žaidžiame visi kartu. Lietuviai yra viena iš šios ekipos pergalių priežasčių. Kai prieš keletą metų perėjome iš kitos Piterboro komandos į „Lions“, per trejus metus pakilome jau dvejomis lygomis aukštyn. Lietuviai čia turi pripažinimą, žaidėjai iš aplinkinių klubų nori jungtis prie laiminčios komandos. Žinoma, daug įtakos turėjo ir naujas treneris Lee Adamsonas, nes jis tikras šio sporto profesionalas ir daug metų pats žaidęs regbį. Jo dėka, mes pradėjome žaisti ne individualiai, o kaip komanda“, – pasakojo M.Guseinovas.

Piterboro „Lions“ klubas šiemet Anglijoje tarp visų lygų pirmavo pagal laimėtas rungtynes ir pelnytus taškus.

M.Guseinovas pripažino, kad taurės varžyboms nebuvo skirtas didžiausias dėmesys, bet smagu sezoną baigti su antru trofėjumi: „Ši taurė gavosi kaip priedas. Mūsų svarbiausias tikslas buvo laimėti lygą, bet kadangi turėjome progą kovoti ir dėl taurės, tai tą galimybę ir išnaudojome“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius