-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 16

Lietuvos jaunimo regbio rinktinės treneris Edmundas Ščavinskas: „Reikia dirbti ir žiūrėti į priekį“

Praėjusį savaitgalį Lietuvos regbio U-19 rinktinė išbandė savo jėgas Portugalijoje vykusiame Europos regbio-7 čempionate. Rinktinė, kuriai atstovavo Šiaulių „Baltrex“ ir „Vairo“ klubų atstovai bei po vieną Klaipėdos, Kauno ir Panevėžio regbininką, Europos čempionate tarp 16 komandų užėmė 10 vietą.
Lietuvos regbio jaunimo rinktinė
Lietuvos regbio jaunimo rinktinė / LRF nuotr.
Temos: 1 Regbis

Komandos vyriausiasis treneris Edmundas Ščavinskas sako, kad auklėtiniai susitiko su pajėgiais varžovais, tad įgyta svarbios patirties: „Komanda labai susidraugavo, pamatėme aukšto lygio regbį. Vaikinai gal šiek tiek ir nusiminę, tačiau stiprių komandų gretose tarp šešiolikos ekipų užimti dešimtąją vietą – ne toks ir prastas rezultatas. Pirmąją – devintąją vietas užėmusios ekipos – lygiaverčiai stiprios. Nėra ko nusiminti. Reikia dirbti ir žiūrėti į priekį.“

Sunku nuspėti priešininkų pajėgumą

Trenerio teigimu, norint pamatyti tikrą rinktinės lygį, tokiuose turnyruose reikėtų dalyvauti prieš startą aukšto lygio čempionate: „Vyrų rinktinės čempionatuose gali maždaug nuspėti priešininkų pajėgumą, o čia nežinai, kokia karta ateis ir su kuo teks žaisti“.

Po varžybų Lietuvos regbio U-19 rinktinės treneris ir žaidėjai aptarė didžiausius trūkumus ir silpnąsias vietas. „Pritrūko ne tik patirties – analizuoti reikėtų nuo pat pradžių – vaikystės ir auklėjimo. Kai dėlioji vaizdą – atrodo nemažai trūksta ir reikėtų daug ką taisyti net ir ugdyme. Aš tikiuosi, kad visi suprato kur reikia padirbėti ir kiek reikia stengtis, kad pasiektume tokį lygį. Buvo tokių žaidėjų ir tokių greičių, kad ne maksimaliai dirbant sunku būtų pasiekti tokį rezultatą. Užsienio rinktinėms vykdomos griežtos atrankos ir surenkami patys pajėgiausi žaidėjai“, - sako treneris.

Pirmąją dieną – du pralaimėjimai ir pergalė prieš kaimynus

Pirmąją dieną Edmundo Ščavinsko treniruojami lietuviai pralaimėjo Rusijos ir Rumunijos rinktinėms, įveikė kaimynus latvius ir toliau tęsė kovą dėl 9-12 vietų.

Mūsų šalies rinktinės treneris sako tikėjęs, kad rumunai nesudarys didelių kliūčių pergalei, tačiau laimėti nepavyko: „Vos tik pradėjome kovą, paleidome žaidimą iš rankų. Nebuvome pasiruošę tokiam geram varžovų žaidimui. Stebino startiniai sprendimai, žaidimo taktika. Mes padarėme nemažai klaidų, o jie išsiveržė į priekį. Vėliau, antrame susitikime su Rusijos regbininkais, iškart matėsi, kad jie – turnyro favoritai. Tiesa, jiems čempionato laimėti nepavyko – užėmė antrąją vietą, tačiau Rusijos rinktinė – labai stipri. Jautėsi, kad atsiliekame fizine jėga. Nustebino, kad į Rusijos rinktinę buvo surinkti augaloti, individualiai stiprūs, aukštesni nei 1,9 metro ūgio vaikinukai. Žaidžiant regbį-7 tai suteikia didelį pranašumą“.

Trečiosios dienos rungtynės – susitikimas su jau pažįstamais Latvijos regbininkais – klojosi nepriekaištingai. „Išėjome kaip lyderiai, čiupome žaidimą į savo rankas ir iškovojome neabejotiną pergalę“, - sako E. Ščavinskas.

Prieš vokiečius neturėjo jokių šansų

Antrąją Europos čempionato dieną mūsų šalies regbininkai pradėjo pergale prieš Danijos rinktinę, vėliau parklupdė Izraelio bendraamžius ir lemiamoje kovoje dėl devintos vietos pralaimėjo Vokietijos regbininkams 38:0 (14:0).

Kalbėdamas apie šias akistatas strategas E. Ščavinskas sako, kad pergalės prieš danus ir Izraelio regbininkus iškovotos be didesnio vargo: „Gana lengvai prieš juos laimėjome, tačiau rungtynėse su vokiečiais, kurie – išskirtinai stiprūs, neturėjome šansų laimėti. Vokietija pateko į labai stiprią grupę, tad tai, kad ji iškrito į kovas dėl 9-12 vietų, nerodo jų pajėgumo. Apskritai, palyginus praėjusių ir šių metų čempionatus, šiemet A ir B pogrupiai buvo labai stiprūs, o C ir D grupėse žaidė ne tokios pajėgios ekipos, tad suskirstymas šiek tiek nelogiškas.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius