2014 09 08

Lietuvos regbio-15 čempionate – įspūdinga čempiono pergalė ir aistros Vilniuje

Po dviejų mėnesių pertraukos tęsiasi Lietuvos regbio-15 čempionatas. Įspūdingą pergalę iškovojo lyderis ir nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas, kuris namuose net 110:5 (59:0) sutriuškino Vilniaus „Tauro-VRA“ ekipą.
Regbis
Regbis / LRF nuotr.

20 taškų šiauliečiams pelnė Justinas Vasiliauskas, 17 – Donatas Vilimavičius, 15 – Mantautas Vilimavičius, Po 10 – Irmantas Kukulskis, Justinas Urbonas ir Domas Kungys.

Vienintelius 5 taškus Vilniaus ekipai pelnė Aurimas Streckis.

„Rezultatas yra gana didelis. Vilniaus komanda atvyko atjaunėjusi, su nauju treneriu iš Pietų Afrikos, kuris ir pats bandė padėti ekipai, bet žaidėjams dar trūksta laiko, kad įsisavintų tai, ko iš jų norima. Mes padarėme nemažai klaidų gynyboje, o puolime atrodėme pakankamai gerai. Klaidas pasistengsime ištaisyti per artimiausias dienas“, – pasakojo „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis.

„Stengėmės įvykdyti visas trenerio užduotis. Buvo klaidų, techninio broko, bet įvertinant tai, kad žaidėme po vasaros pertraukos, pasirodėme neblogai“, – pridūrė Šiaulių ekipos žaidėjas D. Kungys.

Aistros liejosi rungtynėse Vilniuje, kur vietos „Geležinis vilkas“ 0:47 (0:15) pralaimėjo svarbią pergalę iškovojusiai Rygos „Transact pro“ (Latvija) ekipai.

Šiose rungtynėse buvo parodytos net trys raudonos korteles. Du žaidėjai buvo pašalinti Latvijos komandoje, vienas – Vilniaus. Rygos ekipos nariui neleistinai pakėlus nuo žemės vilniečių žaidėją, supykusius sportininkus teko tramdyti teisėjui ir komandos draugams.

„Kai valdėme kamuolį, tai dar bandėme kažką kurti, bet gynyboje mes dar atsiliekame. Varžovai buvo pranašesni atakuojant. Mes vis dar žaidžiame pernelyg mėgėjiškai. Rudenį stengsimės stabilizuoti žaidimą, pagerinti gynybą ir išlikti aukščiausiame divizione“, – teigė „Geležinio vilko“ treneris Augustas Taralis.

Kitose rungtynėse Kauno „Ąžuolo-Tauro“ ekipa namuose 89:7 (44:7) nugalėjo Šiaulių „Šiaulių-Baltrex“ regbininkus, o „BaltRex-Šiauliams“ buvo įskaityta pergalė 30:0 prieš Plungės „Perkūną“.

Kitą savaitgalį Lietuvos regbio-15 čempionate baigsis pirmasis ratas, po kurio kovą dėl apdovanojimų tęs keturios stipriausios ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius