Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Lietuvos regbio rinktinės treneris Linas Naujalis: „Turime nugalėti Maltą ir kilti aukštyn“

Šeštadienį Vilniaus Vingio parko regbio stadione Lietuvos regbio rinktinė sieks revanšo prieš Maltą. Europos čempionato 2A rungtynėse lietuviai bandys pelnyti reikalingus taškus, kurie padės pakilti grupėje. Lietuvos rinktinės treneris Linas Naujalis pabrėžė, kad sustyguoti žaidėjų orkestrą nėra paprasta, tačiau didėjantis profesionalų skaičius lengvina šią užduotį.
Linas Naujalis
Linas Naujalis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Specialios spaudos konferencijos metu buvo pristatytas naujasis Lietuvos rinktinės vadovas Vidmantas Taujanskas. Jau ilgą laiką finansiškai rinktinę rėmęs šiaulietis dabar užims ir oficialias pareigas. Jis pakeis Tomą Bieliauską, kuris toliau liks rinktinės reikalų koordinatoriumi.

Lietuvos rinktinės treneris Linas Naujalis pabrėžė, kad regbio sostine vadinamuose Šiauliuose V.Taujanskas padeda ugdyti jaunuolius, kilusius iš socialinių iššūkių turinčių šeimų. Naujasis rinktinės vadovas taip pat padeda Lietuvoje jau įsitvirtinusiems regbininkams išvažiuoti tobulėti į Pietų Afrikos Respubliką. „Darbais, o ne žodžiais, aš regbį myliu. Tikiuosi, kad pasiekimais įrodysime savo vertę. Daug kas pasikeitė prie rinktinės prisijungus Linui Naujaliui ir tai džiugina.“ – kalbėjo V.Taujanskas.

Pergalės kaina – aukštesnė vieta

Linas Naujalis taip pat informavo, kad prie rinktinės trenerių štabo prisijungė velsietis gynybos specialistas Andrew Barlow. Užsienio specialistas padės tobulėti visai rinktinei, kuri turi užsibrėžusi tikslą Europos čempionato 2A divizione kilti aukštyn. Pergalės prieš Maltą atveju, Lietuvos rinktinė pakiltų iš paskutinės grupės vietos.

Rungtynėse su Malta lietuviai sieks dominuoti grumtynėse. Linas Naujalis pabrėžė, kad bus svarbus susižaidimas: „Nėra lengva, nes mūsų rinktinė lyg orkestras – 23 žmonės turi susigroti. Yra žaidėjų, rungtyniaujančių užsienyje, kurie vis dar negalėjo prisijungti prie komandos, laukiame jų šiandien. Tad įsivaizduokite – koncertas šeštadienį, o 23 nariai turi spėti susigroti ir pasirodyti prieš auditoriją.“

Nepaisant repeticijų stokos, rinktinės treneris tiki, kad Maltą nugalėti pavyks. Anot jo, vėliau prie rinktinės prisijungiantys žaidėjai jau yra profesionalai ir gali lengviau prisitaikyti prie žinomo rinktinės braižo.

Karolis Navickas – Rusijos čempionas

Lietuvos rinktinės kapitonas Karolis Navickas neseniai su „Krasny Yar“ klubu tapo Rusijos čempionais. Lietuvis prie komandos prisijungė sezono viduryje. „Buvo tikrai nelengva. Komandos draugai rusai buvo psichologiškai palaužti, nes varžovai finale juos visada iki tol pranokdavo. Regbyje pagrindinis tikslas yra gera gynyba. Naujas klubo treneris sugebėjo sustyguoti komandą ir pergalės atėjo.“ – kalbėjo K.Navickas.

Rinktinės kapitonas žaidė praėjusių metų rungtynėse su Malta, kai lietuviai nusileido 17:34. Kapitonas tikisi, kad pavyks pasiekti revanšą: „Maltos rinktinėje žaidžia nemažai anglų, kurie žaidžia aukščiausiuose divizionuose. Jie turi stiprų Vėjerį, bet mes stengsimės paspausti Maltos dešimtąjį numerį, kuris yra tikrai geras žaidėjas. Bus svarbu jį sustabdyti. Turėtume susitvarkyti.“

Lietuviai tobulėja PAR

Mainų programos tarp PAR ir Lietuvos regbio federacijos vienas pagrindinių koordinatorių yra Richardas  De-Jageris. Lietuvoje besilankantis PAR regbio federacijos atstovas nuo 1992 metų dirba su „Sharks“ akademija, kuri pradėjo regbio vystymo programą. Per septynerius metus jam pavyko suburti integruotų juodaodžių ir baltaodžių žaidėjų komandas. Klubų skaičius padidėjo nuo 6 iki 28.

Vėliau jis padėjo „Sharks“ akademijos auklėtiniams įsitvirtinti užsienyje, o žaidėjams iš besivystančių šalių suteikė galimybės pasisemti patirties PAR. Taip ten atsidūrė ir pirmasis profesionalus Lietuvos regbio žaidėjas Karolis Navickas.

Richardas De-Jageris pabrėžė, kad lietuviai nesunkiai atkreipia į save trenerių dėmesį: „Viskas prasidėjo nuo Karolio. Tik atvažiavęs į PAR jis sunkiai kalbėjo angliškai, tačiau greitai prisitaikė. Vienose rungtynėse jį pastebėjo „Sharks“ treneriai ir iškart jį pasikvietė treniruotis su jais. Žaisdamas „Sharks“ jis sugebėjo pranokti ir ant atsarginių suolo pasiųsti dabar itin garsius šalies regbininkus, atstovaujančius ir nacionalinei PAR rinktinei.“

Pasak regbio specialisto, lietuviai, atvykstantis į PAR savo sunkiu darbu visada sudomina trenerius. O tai padeda kitiems lietuviams atvykti ir išbandyti jėgas. Lietuvių disciplina ir noras tobulėti nelieka nepastebėti.

Lietuvos rinktinei rungtynėse su Malta atstovaus trys žaidėjai, kurie perėjo mainų programą su PAR – Karolis Navickas, Ignas Darkintis ir Dovydas Taujanskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius