Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Londono lietuvių regbio klubas patyrė pirmą pralaimėjimą

Nepriekaištingai savo lygoje žaidžiantis „London Lithuanian“ regbio klubas buvo pakviestas varžytis dėl Esekso regbio sąjungos „Presidential Shield“ apdovanojimo. Šiame turnyre dalyvauja 12 geriausių grafystės komandų, nepriklausomai nuo lygos, kurioje jie žaidžia reguliariajame sezone. Lietuvių komandai jau pačioje turnyro pradžioje teko susitikti su „Dagenham“ ekipa, kuri pernai laimėjo šį turnyrą ir įprastai rungtyniauja pirmoje Esekso lygoje.
Vytaras Bloškys
Vytaras Bloškys / Živilės Butenytės nuotr.
Temos: 1 Regbis

„London Lithuanian“ vyrams, įpratusiems triuškinti varžovus, rungtynių pradžia buvo gluminanti. Techniškai žaidę „Dagenham“ regbininkai nuo pirmų minučių spustelėjo lietuvius, o šiems greitai suklydus baudos smūgiu į savo sąskaitą įsirašė tris taškus. 7-ą minutę varžovai sugebėjo žeminti ir pataikyti realizaciją. Po trijų minučių „London Lithuanian“ vyrai dar kartą prasižengė ir buvo nubausti trimis taškais. Lietuviai vis dėl to sugebėjo atsigauti po tokio nemalonaus epizodo ir penkiolika minučių patys kontroliavo žaidimą. Nors du kartus buvo prasibrauta labai arti varžovų įskaitinio ploto, prakirsti vartų linijos nepavyko. Spurtui išnaudoję daug jėgų „London Lithuanian“ regbininkai nesugebėjo apsiginti, kai varžovai nelaukti vėl persimetė į puolimą. Pirmiausia buvo prasižengta, o 31-ą ir 39-ą minutėmis praleisti žeminimai. Kėlinys baigėsi grėsminga „Dagenham“ vyrų persvara 26:0.

Antrasis kėlinys prasidėjo visiškai kitaip. Jau pirmą minutę Vytautas Pavilonis pasinaudojo spraga varžovų gynyboje ir žemino. Vytaras Bloškys realizavo. Deja, ilgiau dominuoti aikštėje nepavyko. 55-ą minutę žeminimą pelnė „Dagenham“. Įpusėjus kėliniui už prasižengimą varžantis dėl kamuolio buvo išvarytas Olegas Šapovalovas. „Dagenham“ regbininkai netruko tuo pasinaudoti ir 63-ią minutę žemino. „London Lithuanian“ netruko atsigauti ir V. Bloškys vaizdingai prasiveržė į varžovų 22-jų metrų plotą, pakeliui apgaudamas ne vieną gynėją. Galiausiai „Dagenham“ regbininkas pažeisdamas taisykles nutraukė šią ataką ir buvo išvarytas 10-čiai minučių. Vietoj baudos smūgio lietuviai pasirinko grumtynes ir 75-ą minutę pavyko pelnyti antrąjį žeminimą rungtynėse. Pasižymėjo Augustinas Petronis, o realizaciją pataikė V. Bloškys. Tačiau „Dagenham“ komanda kaip rinkusi taškus, taip ir rinko. 77-ą minutę pataikė baudą, o 79-ą minutę dar kartą žemino ir realizavo. Rungtynės baigėsi  rezultatu 51:14.

Po rungtynių lietuvių klubo pirmininkas Mantas Steponavičius džiaugėsi tą dieną aikštėje pasirodžiusių vyrų kovingumu. Pirmininkas neslėpė nusivylimo, kad dėl darbų ir kitų priežasčių į turbūt svarbiausias sezono rungtynes negalėjo atvykti daug komandos lyderių. Geriausiu žaidėju išrinktas buvo Vytaras Bloškys.

„Dagenham“ vadovai taip pat nepagailėjo gerų žodžių lietuviams, kurie neturėdami pastovios sportinės bazės ir rėmėjų demonstruoja brandų žaidimą. Esekso regbio sąjungos valdžia savo ruožtu pasinaudojo proga ir paragino „London Lithuanian“ pereiti į aukštesnę lygą, nes jų nuomone, žaidimas septintoje lygoje yra nenaudingai nei pačiam klubui, nei varžovams, kurie turi kęsti žeminančius pralaimėjimus.

Po rungtynių lietuviai regbininkai taip pat sudalyvavo mini fotosesijoje, kurią klubui padovanojo Živilė Butenytė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius