Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 31

Pasaulio regbio-7 serijos etape Honkonge – galingas Naujosios Zelandijos pasirodymas

Šį savaitgalį Honkonge vyko septintasis pasaulio regbio-7 serijos etapas. Būtent Honkongo turas laikomas pačiu prestižiškiausiu iš visų vykstančių. Pagal savo prestižą jį galima prilyginti Monako „Didžiojo prizo“ lenktynėms „Formulėje 1“.
Naujosios Zelandijos regbio-7 rinktinė
Naujosios Zelandijos regbio-7 rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Kaip įprasta, stadionas visą savaitgalį buvo sausakimšas, vyravo ypatinga atmosfera ir žiūrovai galėjo išvysti kvapą gniaužiančias kovas.

Grupės etape netikėtumų nebuvo, favoritėmis laikytos rinktinės pateko į ketvirtfinalius ir kovojo dėl nugalėtojų taurės. Ketvirtfinalyje nepasisekė pajėgiai Pietų Afrikos komandai. Traumų išretinti PAR regbininkai 7:14 pralaimėjo Anglijai ir vėliau turėjo tenkintis penkta vieta. Kitas vietas pusfinaliuose iškovojo Naujosios Zelandijos, Fidžio ir Australijos rinktinės.

Šio turo atradimu tapo jauna Australijos komanda, demonstravusi galingą ir technišką žaidimą. Pusfinalyje australus sustabdė šio turo lyderiai Naujosios Zelandijos regbininkai (19:7).

Nepasisekė Fidžio žaidėjams, pusfinalyje 7:17 turėjusiems pripažinti Anglijos pranašumą. Kamuojami finansinių problemų, Fidžio regbio federacijos atstovai nesugeba sumokėti pagrindiniam treneriui atlyginimo, tačiau tai jų iš gero žaidimo ritmo neišmušė. Jie atrodė kaip niekada susitelkę ir žaidžiantys bene greičiausią ir gražiausią regbį. 

Honkonge triumfavo Naujoji Zelandija, finale 26:7 nušlavusi anglus. Pergalės ji tikrai nusipelnė, nes žaidė įspūdingai. Finalas priminė 2013 m. regbio-7 pasaulio čempionato finalą, kuomet pliaupiant lietui anglai taipogi nepasipriešino „All Black“ rinktinei. Naujoji Zelandija, kaip nė viena kita komanda, yra brandi taktiškai, jų atakos trukdavo ilgai, netgi vienose jų būdavo galima suskaičiuoti virš 20 perdavimų. Išsiskyrė jų didžioji trijulė: Timas Mikkelsonas, Gilliesas Kaka bei D.J.Forbesas. Honkonge prie jų fantastiškai prisijungė Benas Lamas. 

Naujoji Zelandija po šios pergalės vėl grįžo į pirmąją poziciją bendroje įskaitoje. PAR smuktelėjo į antrą vietą, Fidžis rikiuojasi trečias. Du paskutiniai turai vyks Škotijoje ir Anglijoje.

Nuo 1999-200 m. sezono liekvienais metais stipriausios pasaulio rinktinės devyniuose turnyruose kovoja dėl nugalėtojų vardo.  Šie turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Stipriausių komandų rikiuotė po septynių turų:

1 Naujoji Zelandija 136 tšk.
2 PAR 129
3 Fidžis 112
4 Anglija 104
5 Australija 87
6 Samoa 64
7 Kanada 63
8 Argentina 61
9 Kenija 60
10 Velsas 57

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius