Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 05

Regbininkas Domantas Tautkus: „Universitetų čempionatas jau duoda teigiamą rezultatą“

Trečiadienį Kaune, Staklių stadione, vyks Lietuvos universitetų regbio-7 čempionato antrasis etapas – „Enerstena“ turas.
Domantas Tautkus
Domantas Tautkus / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 1 Regbis

Po ilgos pertraukos organizuojamas Lietuvos studentų čempionatas prasidėjo rudenį. Tuomet pirmajame ture nugalėjo Šiaulių universitetas (ŠU), antrąją vietą užėmė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai, treti liko Kauno technologijos universiteto (KTU) atstovai.

Kaune ir paaiškės Lietuvos universiteto čempionato nugalėtojai. Po varžybų Kaune bus susumuoti abiejų etapų rezultatai ir bus paskelbti nugalėtojai.

Vienas LSU komandos lyderių Domantas Tautkus savaitgalį su Lietuvos regbio rinktine žaidė Europos Tautų taurės 2B diviziono turnyro rungtynes su Kipro rinktine. Kietose ir atkakliose rungtynėse lietuviai šventė pergalę 26:20.

D. Tautkus pasidalino mintimis apie praėjusias Lietuvos rinktinės rungtynes ir artėjantį universitetų čempionato turą.

– Kaip vertinate rinktinės rungtynes Kipre? Kas nutiko antrajame kėlinyje, kuriame vos pavyko išplėšti pergalę?

– Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti pergalę ir iškovoti papildomą tašką. Gaila, kad antrajame kėlinyje nepavyko išlaikyti savo vadžiose ir darydami kvailas klaidas patys sau prisidarėme bėdų. To priežastis galėjo būti ta, kad daug keitimų buvo atlikta vienu metu ir aikštėje pasirodę žaidėjai ne iš karto pilnu pajėgumu įsiliejo į rungtynes. Būtent tuo metu kipriečiai perėmė iniciatyvą. Iš šių rungtynių tikrai yra daug ko pasimokyti.

– Studijuojate Lietuvos sporto universitete. Kodėl pasirinkote šį universitetą ir treniravimo sistemų specialybę?

– Studijuoju treniravimo sistemas, atletinio rengimo specializaciją. Kiekvienoje sporto šakoje reikalingas tam tikras fizinis pasiruošimas – tai mane domina labiausiai. Būtent šią specialybę studijuojant įgaunamos žinios, kaip parengti sportininką ne tik vienai konkrečiai, bet ir įvairioms sporto šakoms. Manau, kad ši specialybe yra ir plati, ir perspektyvi, todėl į ją įstojau. LSU pasirinkau, nes tik čia galima plėsti sporto mokslo žinias.

– Ką galite pasakyti apie dėstytojus, sudarytas sąlygas sportuoti?

– Man asmeniškai nieko netrūksta. Sąlygos sportuoti tikrai yra geros. Būtent mūsų universiteto regbio komanda turėjo puikias sąlygas ruoštis artėjančiam sezonui. Dėstytojais esu labai patenkintas, dauguma jų man yra autoritetai.

– Ko tikiesi iš antrojo Lietuvos universitetų čempionato turo Kaune?

– Tikiuosi, kad dalyvaujančių universitetų padaugės ir žinoma norėčiau su LSU komanda užimti pirmąją vietą. Lyginant su pirmuoju turu, šansų nugalėti turime tikrai daugiau, nes pirmajame turi komanda buvo tik susirinkusi, o dabar žaidėjai yra įgavę patirties bei pasiruošę varžyboms fiziškai. Tai, kad turas vyks Kaune, daug įtakos neturės, nebent sulauksime daug žiūrovų, palaikančių mus.

– Studentų regbio čempionatas rengiamas po daug metų pertraukos. Kuo jis yra naudingas?

– Tikėjausi, kad kada nors Lietuvos bus organizuojamas universitetų regbio čempionatas ir labai džiaugiuosi, kad tai pagaliau įvyko, o aš galiu dalyvauti ir taip prisidėjo prie regbio populiarinimo bei vystymosi Lietuvoje ir savo universitete. Teigiamas rezultatas Lietuvos regbiui jau matomas – žaidėjai, kurie iki šiol nebuvo bandę regbio, šį sezoną jau žaidžia Lietuvos klubų čempionate.

Lietuvos universitetų regbio čempionato „Enerstena“ turas Kaune prasidės gegužės 6 dieną, 11 valandą. Svarbiausios kovos planuojamos 15-16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius