Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 03

Regbio „Top“ lygos favoritus skyrė viena ataka

Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas pademonstravo čempionišką charakterį ir laimėjo svarbiausią regbio „Top“ lygos mūšį. Penktojo turo rungtynėse „Baltrex-Šiauliai“ šeštadienį sausakimšame Zoknių stadione 22:16 (12:0) nugalėjo amžinus varžovus „Vairo-Kalvio“ regbininkus ir didesniu skirtumu atsirevanšavo varžovams už nesėkmę pirmajame rate 8:10.
Baltrex regbininkai
Baltrex regbininkai / Baltrex-Šiaulių nuotr.
Temos: 1 Regbis

Tai leido nugalėtojų titulą ginantiems „Baltrex-Šiauliams“ pakilti į pirmąją turnyro lentelės vietą.

„Baltrex-Šiauliai“ nuo pat susitikimo pradžios žaidė tiksliau ir aktyviau. Po dviejų rezultatyvių atakų jie pirmavo 12:0. Antrajame kėlinyje „Vairas-Kalvis“ išnaudojo varžovų pražangas ir baudos smūgiais mažino atsilikimą. Vis dėlto, „Baltrex-Šiaulių“ lyderis Vytaras Bloškys atliko dar vieną kamuolio prispaudimą „Vairo-Kalvio“ įskaitiniame plote ir leido savo ekipai nutolti 22:9. Nors „Vairas-Kalvis“ dar sugebėjo surengti rezultatyvią ataką ir turėjo paskutinę galimybę išplėšti sau reikiamą rezultatą, bet paskutinė ataka baigėsi greita klaida.

„Nuotaikos pačios geriausios. Esu labai pavargęs, bet laimingas. Esu dėkingas savo komandos žaidėjams, kurie visus metus atsidavė savo klubui. Kitą savaitę turėtų būti lengviau, nes paskutiniai varžovai latviai šiuo metu atrodo silpnai ir greičiausiai nežais stipriausia sudėtimi, todėl džiaugsmas liejasi jau šiandien“, – po rungtynių pasakojo „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Edmundas Ščavinskas.

„Nuotaikos labai pakilios. Tai yra visų metų darbo rezultatas. Didelis ačiū komandai, žiūrovams. Kaip matėte, turime tūkstančius žmonių, kurie palaiko mus ir stengsimės jų niekada nenuvilti“, – pridūrė „Baltrex-Šiaulių“ narys Tomas Zibolis.

Daugkartiniam Lietuvos čempionui Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubui nepavyko susigrąžinti stipriausios Lietuvos komandos vardo. Nors dar lieka vienas turas, patys „vairiečiai“ supranta, kad kova jau baigta ir stebuklų tikėtis neverta.

„Nesisekė viskas. Niekas nesigavo, ką planavome. Per daug norėjome laimėti ir negalėjome nieko padaryti. Varžovai žaidė geriau, išnaudojo mūsų klaidas. Kai pralaimi rungtynes ir žinai, kad nebetapsi čempionu, žinoma, kad yra liūdna, bet tai ne pasaulio pabaiga. Visada būna laimėtojas ir pralaimėtojas“, – sakė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

„Mintys dar kažkur aikštėje. Mums pritrūko laiko ištaisyti klaidas. Perdegėme, o varžovai neatleido mūsų klaidų“, – pridūrė kitas „Vairo-Kalvio“ žaidėjas Andrius Martinskas.

VIDEO: Regbio "Top" lyga: "Baltrex-Šiauliai" - "Vairas-Kalvis"

Nugalėtojams 12 taškų pelnė Vytaras Bloškys, 10 – Ignas Jankaitis.

„Vairui-Kalviui“ 11 taškų pelnė Donatas Vilimavičius, 5 – Evaldas Gaubys.

Kitose rungtynėse Rygoje susitiko dėl trečiosios vietos kovojančios Kekavos „Transact Pro“ (Latvija) ir Kauno „Žalgirio“ ekipos.

„Žalgirio“ regbininkai dar kartą „nudegė“ susitikimo pabaigoje. Dar 71-ąją minutę žalgiriečiai atkakliose ir kietose rungtynėse pirmavo 12:10, bet latviai sugebėjo atsakyti rezultatyvia ataka ir išplėšti pergalę 15:12 (10:5).

Panašiai baigėsi ir pirmojo rato rungtynės Kaune, kuomet Kekavos ekipa po sėkmingos atakos paskutinę minutę laimėjo 17:14.

Likus vienam turui iki „Top“ lygos pabaigos „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis“ turi po 12 taškų, „Transact-Pro“ – 6, „Žalgiris“ – 0.

Šeštadienį vyksiančiame paskutiniame ture „Baltrex-Šiauliai“ namuose žais su „Transact Pro“, o „Vairas-Kalvis“ svečiuose su „Žalgiriu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius