Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 02

Savaitgalį startuoja intriguojantis „Šešių nacijų“ regbio turnyras

Jau šį šeštadienį startuoja lankomiausias pasaulio sporto renginys – prestižinis „Šešių nacijų“ regbio turnyras. Dėl turnyro trofėjaus tradiciškai varžysis šešios stipriausios Senojo žemyno komandos – Anglija, Škotija, Prancūzija, Velsas, Airija ir Italija.
Šešių Nacijų taurės dalyviai
Šešių Nacijų taurės dalyviai / LRF nuotr.
Temos: 1 Regbis

Šeštadienį 16 val. 25 min. pirmieji į kovą stos Škotijos ir Airijos regbininkai.

Neįtikėtina, bet šių ekipų tarpusavio susitikimų statistika yra identiška. Jos tarpusavyje iš viso yra žaidusios net 121 kartą – 58 pergales iškovojo airiai, 58 – škotai, o dar penki mačai baigėsi lygiosiomis. Tiesa, „Šešių nacijų“ turnyre geriau sekasi airiams. Jie iš 17 tarpusavio akistatų laimėjo 14, o ne taip seniai – 2014 ir 2015 metais – Airija tapo „Šešių nacijų“ čempione. Škotai nuo 1999 metų lieka be titulo.

Airijos rinktinei šiose rungtynėse nepadės dvi traumuotos žvaigždės – Johny Sextonas ir Peteris O'Mahony'is, tačiau Škotijos rinktinės kapitonas Greigas Laidlawas nemato, kad varžovai bus lengviau palaužiami. „Airija turi pakankamai žaidėjų, kad kompensuotų lyderių netektis. Jie jau ilgą laiką treniravosi be jų ir galėjo puikiai pasiruošti“, – teigė G.Laidlawas.

Iškart po šių rungtynių – 18 val. 50 min. – čempionų titulą ginantys ir visas rungtynes prieš metus laimėję anglai namuose susitiks su Prancūzijos rinktine.

Nors po fiasko pasaulio čempionate Anglijos rinktinės demonstruojama forma kelia siaubą visiems varžovams, prancūzai ne kartą pasižymėjo geru startu „Šešiose nacijose“, todėl prognozuoti rungtynių eigą yra sudėtinga.

„Šešių nacijų“ turnyre komandos tarpusavyje žaidė 17 kartų. 11 sykių pergale džiaugėsi Anglija, o 6 – Prancūzija. Per visą istoriją anglai laimėjo 47 sykius, prancūzai – 33, o septynerios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Eddie Joneso treniruojami Anglijos regbininkai šiuo metu yra iškovoję 14 pergalių iš eilės ir pasaulio reitinge pakilo į antrąją vietą. Jeigu anglai pakartotų praėjusių metų sėkmę ir laimėtų „Grand Slam“ trofėjų (jis įteikiamas už visas 5 pergales – red. past.), tai su 19 iš eilės pergalių pagerintų Naujajai Zelandijai priklausantį pasaulio rekordą su 18 pergalių, skaičiuojant tik aukščiausio diviziono komandų pasiekimus.

Sekmadienį 16 val. vyks rungtynės tarp Italijos ir Velso rinktinių. Šios komandos tarpusavyje buvo susitikusios 17 kartų ir visi susitikimai buvo „Šešių nacijų“ turnyre. Per šiuos mačus 14 kartų pergalę šventė Velso rinktinė, du kartus laimėjo italai, o vienerios rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

Šiais metais įvesta naujovė skaičiuojant taškus. Nuo šių metų, komanda, kuri laimės „Grand Slam“ titulą, kitam „Šešių nacijų“ turnyrui gaus 3 papildomus taškus. Kiti taškų skaičiavimo elementai lieka nepakitę – už pergalę gaunami 4 taškai, už lygiąsias – 2, už pralaimėjimą – 0. Papildomą tašką gaus komandos, kurios per rungtynes atliks keturis arba daugiau žeminimų, ir pralaimėjusios mažiau nei 8 taškais.

Šiemet nugalėtojams bus įteikta taurė, kuri 2015 metais pakeitė iki tol nuo 1993 metų buvusią taurę. Trofėjaus autorius – juvelyras Thomas Lyte. Pasak autoriaus, taurės apatinėje dalyje yra išgraviruotos visos turnyro nugalėtojos ir palikta dar vietos ateities nugalėtojams. Taurės pagrindinė dalis turi šešias briaunas, kurios simbolizuoja šešias turnyro dalyves. Ji buvo pagaminta iš vieno sidabro lakšto. Ant kiekvienos briaunos išgraviruoti metai, kai ši valstybė prisijungė prie šio turnyro. Iš viso taurei pagaminti buvo panaudota apie 7 kg sidabro, ji yra 75 cm aukščio. Taip pat rankenose „įmodeliuoti“ auksiniai šešeto skaičiai, o ant viršaus karūna su regbio kamuoliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius