Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stipriausias pasaulio žmogus Savickas alaus negeria (video)

Stipriausio visų laikų pasaulio žmogaus biografinė knyga „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“ bus išleista šią vasarą. Internetinis portalas 15 min.lt siūlo iš arčiau pažvelgti į stipriausio pasaulyje žmogaus gyvenimą ir būsimos knygos turinį.
Ž.Savickas – stipriausias žmogus pasaulyje
Ž.Savickas – stipriausias žmogus pasaulyje / „Scanpix“ nuotr.

1998 metais per aludarių šventę Biržuose galiūnas Ž.Savickas 25 kg alaus statinę permetė per kartelę, pakeltą į 4,5 metro aukštį. (...) Statinės mėtymo varžybas stebėjo šimtai žiūrovų. (...). „ Šiemet (1999 m. – aut. past.) alaus nepilsime, nes alus brangus ir susiplakęs užima visą statinaitės tūrį, o tai turi įtakos rezultatui“, – sakė S.Česnauskas (varžybų organizatorius – aut. past.) ir pridūrė, kad per varžybas suplakto alaus vėliau niekam neįsiūlytum.
Galiūnai vilkės trumpą sportinę aprangą, avės avalynę ne storesniais kaip 4 cm padais. Kiekvienas sportininkas galės mesti statinaitę 6 kartus, iš jų 2 kartus į vieną aukštį.

Ištrauka iš „Lietuvos ryto“ priedo „Savaitgalis“ straipsnio
„Biržiečių sporto šaka – statinės mėtymas“ (1999 07 09)
P.S. 1999 metais alaus mėtymo į viršų varžybas laimėjo stipriausias pasaulio žmogus.

1999 metai

„Lietuvos rekordą, permetęs statinę per 4 metrus 50 centimetrų, pasiekė Ž.Savickas. „Akistatai“ čempionas sakė, kad kova buvo įtempta ir lengvos pergalės nesitikėjęs. Ž.Savickas prisipažino, kad jokio alaus negeriąs ir tai, be abejo, padeda laimėti. Tačiau kiti biržiečiai, pasidžiaugę kraštiečio pergale, vėl apspito pavėsines, paviljonus ir gerokai apsunkusiomis galvomis šnekučiavosi apie viską: orą, bites, moteris, tik, ginkdie, ne apie politiką.“

„Vieni alaus statines svaidė, kiti iš jų maukte maukė“
Ištrauka iš laikraščio „Akistata“ (1999 07 23)

2005 metai

Žydrūnas Savickas: „Mano rezultatai gerėja ir man įdomu, kokios galimybių ribos. (...) Pirmam būti sunkiausia. Kai esi viršūnėje, visi lipa ant kulnų. Lengviau vytis, nes kai bėgi pirmas, niekada nežinai, kokiu greičiu priešininkas bėga iš paskos.

Ištrauka iš savaitraščio „Šeimininkė“ straipsnio
„Pasaulio galiūnas iš Biržų“ ( 2005 01 26)

VIDEO: 15min.lt konferencijoje - Žydrūnas Savickas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius