Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsinuoginusios Libano olimpietės Jackie Chamoun nuotrauka sukėlė audrą

Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti Libano slidininkė sukėlė audrą savo šalyje ir net privertė šalies sporto ministrą pareikalauti tyrimo, kai internete pasirodė kiek per atviros vienam kalendoriui darytos sportininkės nuotraukos.
Jacky Chamoun
Jacky Chamoun / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tose Mzar Kfardebiano slidinėjimo kurorte Libane darytose nuotraukose Jackie Chamoun pozuoja savo nuogumą prisidengusi slidinėjimo įranga.

Nuotraukas, darytas Libane, rasite čia.

Tačiau šią savaitę internete pasirodžiusiame fotosesijos vaizdo įraše ir atskiruose to filmo kadruose vietos vaizduotei paliekama kur kas mažiau. Visuomenės pasipiktinimas kilo tada, kai šiuos vaizdus parodė Libano televizija.

Visų, kas tai matė, galiu paprašyti tik viena – neplatinkite toliau. Tai tikrai man padės susitelkti ties tuo, kas dabar tikrai svarbu – mano treniruotės ir varžybos, – sakė J.Chamoun.

J.Chamoun antradienį interneto svetainėje „Facebook“ viešai atsiprašė už šį įrašą, kuriame, pasak jos, užfiksuota, kaip ji ruošėsi fotosesijai, o ne galutinis jos produktas.

„Jūsų matomas vaizdo įrašas ir nuotraukos yra iš pasirengimo dalies. Tai neturėjo būti paviešinta“, – rašo ji.

„Noriu visų jūsų atsiprašyti. Žinau, kad Libanas yra konservatyvi šalis ir toks įvaizdis neatspindi mūsų kultūros, – priduria J.Chamoun. – Visų, kas tai matė, galiu paprašyti tik viena – neplatinkite toliau. Tai tikrai man padės susitelkti ties tuo, kas dabar tikrai svarbu – mano treniruotės ir varžybos.“

VIDEO: J.Chamoun slidinėjimo kurorte

Tačiau šis atsiprašymas pasipiktinusiųjų nenuramino. Libano jaunimo ir sporto ministras Faisalas Karamis antradienį paragino pradėti tyrimą dėl šių nuotraukų, kad būtų užtikrinta „Libano reputacijos apsauga“.

Libano olimpinis komitetas šį klausimą svarstys antradienio susitikime, o Libano olimpinės delegacijos vadovas naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad J.Chamoun uždrausta kalbėti su žiniasklaidos atstovais.

Libanas yra viena liberaliausių arabų šalių. Moterims čia leidžiama dėvėti trumpus apdarus, alkoholis prieinamas daugelyje vietų. Tačiau šalies visuomenė vis dar laikosi konservatyvių pažiūrų, todėl J.Chamoun nuotraukos ją papiktino.

„Nutraukite visas tas nesąmones“, – kreipdamasis į sportininkės gerbėjus rašo Issama Merhi J.Chamoun paskyroje tinkle „Facebook“.

Buvo ir tokių, kurie juokėsi iš ministerijos pradėto tyrimo „Libano reputacijai“ apsaugoti tuo metu, kai šalį drebina virtinė automobilių sprogdinimų ir nerimsta smurtas.

22-jų metų J.Chamoun dalyvauja jau antrose žiemos olimpinėse žaidynėse.

Nepaisant kritikos pliūpsnių, sportininkės gerbėjai internete negailėjo jai palaikymo. „Nesirūpink dėl priešininkų, Jackie!, – rašo Nicolas Rubeizas „Facebook“. – Saugok savo nepriklausomybę ir toliau leisk mums didžiuotis tavimi. Kad ir kas būtų, tu nedarai gėdos Libanui.“

Buvo ir tokių, kurie juokėsi iš ministerijos pradėto tyrimo „Libano reputacijai“ apsaugoti tuo metu, kai šalį drebina virtinė automobilių sprogdinimų ir nerimsta smurtas.

„Kas savaitę sprogsta užminuoti automobiliai – nieko tokio. Jackie Chamoun truputį atviresnė fotosesija – skandalas. Libano problema“, – rašo kitas sportininkės gerbėjas tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius