-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigėsi Sočio žaidynių medalių dalybos – daugiausia aukso medalių iškovojo šeimininkai

Sekmadienį, pasibaigus auksiniam ledo ritulio mačui tarp Kanados ir Švedijos, paaiškėjo visų Sočio olimpinių žaidynių medalių komplektų savininkai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos sportininkų delegacija pasaulio nenustebino. Lietuvos atstovai pasirodė pagal savo galimybes ir investicijas. Jau prieš Sočio olimpines žaidynes Lietuvos Olimpinis Komitetas aukštų vietų atletams neplanavo.

Lietuvos sportininkų rezultatai:

Ingrida Ardišauskaitė (slidinėjimas) 

Sprintas laisvuoju stiliumi – 62 vieta.
10 km klasikiniu stiliumi – 67 vieta.

Ieva Januškevičiūtė (kalnų slidinėjimas)

Didysis slalomas – 71 vieta.
Slalomas – nefinišavo.

Tomas Kaukėnas (biatlonas)

10 km sprintas – 48 vieta.
12,5 km persekiojimo lenktynės – 40 vieta.
20 km individualios lenktynės – 23 vieta.

Diana Rasimovičiūtė (biatlonas)

7,5 km sprintas – 51 vieta.
10 km persekiojimo lenktynės – 43 vieta.
15 km individualios lenktynės – 42 vieta.

Agnė Sereikaitė (greitasis čiuožimas)

500 m – 24 vieta
1500 m – 16 vieta
1000 m – diskvalifikuota

Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias (šokiai ant ledo)

Porų šokiai ant ledo – 17 vieta

Vytautas Strolia (slidinėjimas)

Skiatlonas – 67 vieta
Sprintas laisvuoju stiliumi – 70 vieta
15 km klasikinės lenktynės – 70 vieta

Rokas Zaveckas (kalnų slidinėjimas)

Didysis slalomas – 62 vieta
Slalomas – nefinišavo

Žiemos olimpinės žaidynės iš esmės skiriasi nuo vasaros žaidynių, kur nugalėtojai įvairesni ir gausesnis valstybių būrys išvažiuoja su medaliais. Žiemos žaidynės dar vadinamos turtingųjų šalių lenktynėmis.

Sočio olimpinėse žaidynėse medalius iškovojo 26 šalių sportininkai. Iš viso varžėsi 88 šalys ir tai yra dižiausias delegacijų skaičius per visą žiemos olimpiadų istoriją. Londono olimpinėse žaidynėse dalyvavo 204 valstybės ir medalius iškovojo 85 šalių atstovai.

Žiemos olimpinėse žaidynėse nepamatysi mažiau išsivysčiusių šalių triumfo. Su keletu sporto batelių porų išaugusius Kenijos ir Etipijos bėgikus čia keičia ne vieną dešimtį tūkstančių į techninį personalą ir brangų inventorių investavusios Šveicarija, Austrija ar visus pranokusi Rusija.

Sužinojus, kad žaidynės vyks namuose, Rusijos sportininkams buvo suteiktos visos sąlygos tinkamai pasirengti kovoms. Šiuo atveju Vladimiro Putino ambicijos ir investicijos pasiteisino. Rusai iškovojo 13 aukso, 11 sidabro ir 9 bronzos medalius. Antroje vietoje liko 11 aukso, 5 sidabro ir 10 bronzos medalių pelnę norvegai. Nuo jų nedaug atsiliko ir 10 aukso, 10 sidabro ir 5 bronzos medalius nuskynę kanadiečiai.

Žiemos olimpinėse žaidynėse sportininkai varžosi 15-oje skirtingų sporto šakų. Ir kiekviena iš jų turi savo šalis favorites. Ne kartą ant greitojo čiuožimo Sočio nugalėtojų podiumo lipo vien olandai. Puikiai įvaldę vieną sporto šaką jie iš viso pelnė net 8 aukso medalius – visus greitajame čiuožime.

Kaimyninė Latvija taip pat atrado savo nišą – keturi iškovoti medaliai rogučių ir bobslėjaus rungtyse kaimynams leido užimti 23-ąją vietą galutinėje įskaitoje.

Šalys lyderės pagal sporto šakas:

Vienos šalies sporto šaka galima laikyti greitąjį čiuožimą. Čia net 23 medalius laimėjo Nyderlandų sportininkai. Olandai ne tik laimėjo 8 aukso medalius, bet ir gerino olimpinius rekordus. Antroje vietoje likę lenkai turi vos 3 medalius, o trečioje vietoje čekai su dvejais medaliais.

Kalnų slidinėjime užtikrintai dominuoja Austrijos sportininkai. Net 9 medaliai, iš kurių 3 aukso, 4 sidabro ir 2 bronzos. Antroje vietoje liko iš viso 5 medalius pelniusios JAV, o Šveicarija susirinko 3 medalius, iš kurių du aukso.

Biatlone šešis medalius iškovojo Norvegija. Vien ką reiškia veterano Ole Einaro Bjordaleno triumfas. Baltarusija taip pat atrado savo biatlono žvaigždę – 3 aukso medalius iškovojusią Darją Domračevą. Trečioje biatlono medalių įskaitoje liko du aukso medalius iškovojusi Prancūzija.

Bobslėjaus rungtyse geriausiai sekėsi du aukso medalius iškovojusiai Rusijai. Antroje vietoje su vienu, tačiau aukso medaliu įsitaisė Kanada. Treti su 4, tačiau be aukso medalių, liko amerikiečiai. Ši sporto šaka sėkminga ir kaimyninei Latvijai – paskutinę žaidynių dieną iškovotas sidabro medalis. 

Slidinėjime vienodu, vienuolikos medalių skaičiumi, gali pasigirti Norvegija ir Švedija. Tiesa, norvegai pelnė 5 aukso medalius, o švedai tik du. Trečioje vietoje likusi Šveicarija iškovojo tik du, bet abu aukso medalius.

Kerlingo varžybose aukso medalius ir vyrų, ir moterų turnyruose iškovojo Kanados sportininkai. Po du sidabro ir bronzos medalius iškovojo Didžioji Britanija su Šiaurės Airija ir Švedija.

Dailiajame čiuožime nepranokstama buvo Rusija. Net 5 medaliai, iš kurių 3 aukso. Antroje vietoje vieną aukso ir vieną bronzos medalių komplektus iškovoję amerikiečiai, o treti japonai.

Akrobatiniame slidinėjime net 9 medalius susižėrė Kanada. Dviem medaliais mažiau iškovojo amerikiečiai, o baltarusiai trečios vietos nusipelnė laimėję du aukso apdovanojimus.

Ledo ritulio turnyre moterų ir vyrų gretose čempionais tapo Kanados ledo ritulininkai. Po vieną sidabro medalį pelnė JAV ir Švedija.

Rogučių sporte keturis aukso medalius išsivežė Vokietijos rogutininkai. Antroje vietoje liko du sidabro medalius pelniusi Rusija. Trečioje vietoje liko vieną sidabrą pelnę austrai. Latvija liko ketvirtoje vietoje su 2 bronzos medaliais.

Šiaurės dvikovės rungtyje dominavo Norvegija ir Vokietija. 4 medaliai norvegų sąskaitoje, 3 – vokiečių. Japonija lieka trečioje vietoje su vienu sidabro medaliu.

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybose 3 aukso ir po vieną sidabro ir bronzos medalį laimėjo Rusijos sportininkai. Kinija iš viso pelnė 6 medalius, o Pietų Korėja – penkis.

Skeletono varžybose ryškių lyderių nebuvo, tačiau Rusija iškovojo vieną aukso ir vieną bronzos medalį. Antroje vietoje su vienu auksu Didžioji Britanija ir Airija, o trečioje vietoje su vienu sidabru ir vienu bronzos JAV.

Šuoliuose su slidėmis vienodai – po du aukso medalius – laimėjo Vokietija ir Lenkija. Trečioje vietoje likusi Austrija turi du sidabro medalius.

Snieglenčių sporte net 5 medalius nuskynė JAV snieglentininkai. 4 medalius turi Rusijos, o tris Šveicarijos atstovai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius