Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias atvyko į Sočį: „Mes jau čia“

Lietuvos šokėjų ant ledo pora Deividas Stagniūnas ir neseniai lietuvišką pasą gavusi Isabella Tobilas jau atvyko į 22-ųjų žiemos olimpinių žaidynių sostinę Sočį. „Mes jau čia“ – socialiniame Facebook tinkle parašė po savo nuotrauka Lietuvos šokėjai. Jie jau gavo akreditacijas ir apsigyveno sportininkų kaimelyje „Prebrežnaja“. Sportininkai į Sočį atskrido iš Bostono, kur rengėsi olimpiniam turnyrui.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias atvyko į Sočį
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias atvyko į Sočį / facebook

Šokėjų pora ne tik rengsis olimpinėms kovoms, kurios vyks vasario 16-17 dienomis. Gruodį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomąjame posėdyje nutarta, kad Sočio žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą neš būtent Deividas Stagniūnas.

Tačiau Lietuvos šokėjų pora neilgai bus Sočyje. Su treneriu, JAV ir Rusijos pilietybę turinčiu Igoriu Špilbandu, Lietuvos sportininkai vasario 10 dieną treniruotis ir rengtis olimpinėms kovoms skris į Maskvą. Mat žaidynių metu treniruotis ant ledo bus galima itin trumpą laiką – vos 45 minutes.

„Rusijos sostinėje jau yra užsakytas ledas. Ten Deividas ir Isabella galės šlifuoti savo programą bei rengtis varžyboms. Įdomu, kad taip darys ne tik lietuvių pora. I.Špilbandas treniruoja dar 6 poras ir jos visos važiuos į Maskvą“, – dėstė Lietuvos čiuožimno federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Iš Maskvos į Sočį vasario 12 arba 13 dieną sugrįžusi mūsų šalies šokėjų pora turės dar tris keturias dienas galutinai pasirengti kovoms ir jau vasario 16–17 dienomis pasirodys Sočio žaidynių šokių ant ledo turnyre. Vasario 17-ąją, po laisvosios programos, paaiškės, ar Lietuvos pora sugebės ką nors reikšmingo nuveikti olimpiadoje.

LTOK tikisi, kad Lietuvos šokėjų ant ledo pora Sočyje užims 10-15 vietas. Tai aukščiausios prognozės ir numatomos vietos mūsų sportininkams - kitiems septyniems olimpiečiams prognozuojamos 20-60 vietos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius