Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija sukūrė pašto ženklą Sočio olimpiadai – su Lietuvos vėliava

Estijos paštas sausio 16 dieną išleido naują pašto ženklą, skirtą 2014 metų Sočio olimpinėms žaidynėms. Dizainerio Jaano Saaro sukurtame 1 eurą ir 10 centų kainuojančiame pašto ženkle daug mėlynos ir baltos spalvos, tačiau lietuviams įdomiau aiškiai matoma mūsų šalies vėliava.
Sočio olimpiadai skirtas estų pašto ženklas
Sočio olimpiadai skirtas estų pašto ženklas / post.ee nuotr.

Ant pašto ženklo yra užrašas „Sochi.ru 2014“ bei pavaizduoti trijų sporto šakų atstovai – šuolininkė su slidėmis, daliojo čiuožimo atstovas ir slidininkas. Taip pat nupiešti ir olimpiniai žiedai.

75 tūkst. egzempliorių tiražu išleistame pašto ženkle yra ir aiškios geltonos, žalios ir raudonos spalvos juostelės, sudarančios lietuvišką trispalvę. Estijos pašto interneto svetainėje nėra paaiškinama, ką reiškia šie simboliai.

Tai turbūt susiję su olimpiniais žiedais, kurių trys yra Lietuvos vėliavų spalvų. Olimpiniai žiedai simbolizuoja penkis pasaulio žemynus: mėlyna – Europą, geltona – Aziją, juoda – Afriką, žalia – Australiją ir Okeaniją, raudona – Ameriką. Sakoma, kad bent viena iš olimpiniuose ženkluose naudojamų spalvų yra visų pasaulio valstybių vėliavose.

post.ee nuotr./Sočio olimpiadai skirtas estų pašto ženklas
post.ee nuotr./Sočio olimpiadai skirtas estų pašto ženklas

Primename, kad Estija į olimpiadą iš viso siunčia 25 sportininkus, iš kurių 9 bus biatlonininkai ir 7 slidininkai. Taip pat trys Šiaurės dvikovės, du dailiojo čiuožimo atstovai ir po du šuolininkus su slidėmis ir kalnų slidininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius