-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnai įžvelgia saugumo grėsmių Sočio olimpiadai

JAV aukšto rango kovos su terorizmu pareigūnas įspėjo, kad esama specifinių saugumo grėsmių šią savaitę Rusijoje prasidėsiančiai Sočio žiemos olimpiadai, o didžiausią pavojų kelia islamistų judėjimas „Kaukazo emyratas“, grasinęs surengti išpuolių per žaidynes.
Olimpiniai žiedai
Olimpiniai žiedai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinio kovos su terorizmu centro direktorius Matthew Olsenas antradienį kalbėdamas Kongrese sakė, kad JAV ir Rusija vertina grėsmes, kurių tikimybė yra įvairaus laipsnio. Pasak jo, labiau tikėtina, kad atakų gali būti įvykdyta už olimpinių kompleksų ribų, ne pačiame Sočyje, o jo apylinkėse.

M.Olsenas pažymėjo, kad dalijimosi žvalgybos informacija su Rusija lygis yra geras.

Tuo tarpu Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey sakė, kad JAV bendradarbiavimas su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FSB) pagerėjo.

Anksčiau Baltieji rūmai reiškė susirūpinimą dėl Rusijos nenoro dalytis įvairių grėsmių saugumui detalėmis.

Artėjant olimpiadai Rusija pradėjo didžiulio masto saugumo operaciją, kuriai buvo sutelktos daugiau nei 50 tūkst. policininkų ir karių pajėgos.

Aukšti JAV saugumo pareigūnai prezidentą Baracką Obamą patikino, kad imtasi visų reikalingų priemonių amerikiečių saugumui užtikrinti.

Baltieji rūmai pranešė, kad B.Obama antradienį gavo naujausią informaciją apie olimpiados saugumo užtikrinimą. Pasitarime šiuo klausimu taip pat dalyvavo viceprezidentas Joe Bidenas, valstybės sekretorius Johnas Kerry, Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Johnas Brennanas, FTB ir Pentagono vadovai.

Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad B.Obama nurodė savo komandai toliau glaudžiai bendradarbiauti su Rusijos vyriausybe, atidžiai tikrinti ir veikti pagal bet kokią naują informaciją, kuri gali paveikti saugumą žaidynėse.

„Kaukazo emyratas“ yra pagrindinis kovotojų judėjimas Užkaukazėje, kuriam vadovauja Doku Umarovas.

D.Umarovas ragino kovotojus rengti atakas per olimpiadą Sočyje, kuris yra vakariniame Kaukazo, kur sukilėliai nori įkurti islamo valstybę, pakraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius