Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio olimpiadoje užfiksuoti dar du dopingo atvejai – įkliuvo latvis ir austras

Latvijos nacionalinės vyrų ledo ritulio rinktinės žaidėjas Vitalijus Pavlovas buvo pašalintas Sočio (Rusija) žiemos olimpiados po to, kai sportininko organizme buvo aptikti draudžiami vartojimui preparatai, oficialiai pareiškė Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).
Vitalijus Pavlovas
Vitalijus Pavlovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24-erių metų V.Pavlovas tapo ketvirtuoju sportininku Sočio žaidynėse, kurio dopingo testas buvo teigiamas. Pasak IOC, ledo ritulininko organizme vasario 19 dieną buvo aptiktas draudžiamas stimuliatorius metilheksaniminas.

Latvijos ledo ritulininkas olimpiadoje rinktinės gretose žaidė visus penkis mačus, įskaitant ir pralaimėjimą 1:2 trečiadienį Kanados ekipai ketvirtfinalyje.

Austrijos slidininkas Johannesas Duerras buvo pašalintas iš Sočio (Rusija) žiemos olimpinių žaidynių po to, kai sportininko organizme buvo aptiktas draudžiamas preparatas EPO, sekmadienį oficialiai pareiškė Austrijos olimpinis komitetas.

Tai jau penktasis teigiamas dopingo vartojimo atvejis sekmadienį Rusijoje finišuojančioje olimpiadoje.

„Mums tai juoda diena“, – paskutinę žiemos žaidynių dieną spaudos konferencijoje pareiškė Austrijos olimpinio komiteto prezidentas Karlas Stossas.

26-erių metų J.Duerras vyrų skiatlono – 15 km klasikiniu stiliumi ir 15 km laisvuoju stiliumi – rungtyje vasario 9 dieną Sočio olimpiadoje užėmė aštuntąją vietą. Iškart po šios rungties jis grįžo tęsti treniruočių į Austriją, kur jam vasario 16 dieną ir buvo atliktas dopingo testas. Vėliau Austrijos slidininkas sugrįžo į Sočį bei sekmadienį ruošėsi dalyvauti bendro starto vyrų 50 km lenktynėse laisvuoju stiliumi.

„Mes buvome šokiruoti žinios apie dopingo vartojimą ir nedelsiant ėmėmės atitinkamų veiksmų. Slidininkas pašalintas ir olimpinės rinktinės ir jau yra pakeliui namo“, – tvirtino Austrijos olimpinio komiteto vadovas.

Be J.Duerro, teigiami Sočyje buvo ledo ritulininko latvio Vitalijaus Pavlovo, ukrainietės slidininkės Marinos Lisogor, vokietės biatlonininkės Evi Sachenbacher-Stehlės ir italo bobslėjininko Williamo Frullanio testai.

Nė vienam iš penkių draudžiamus preparatus vartojusių sportininkų šiose žaidynėse nepavyko iškovoti medalio.

Iš viso Sočio olimpiadoje sportininkams buvo atliktas rekordinis kiekis – 2500 – dopingo testų.

2010 metų Vankuverio (Kanada) žiemos olimpiadoje buvo užfiksuotas vienas teigiamas dopingo atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius