Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos maisto ambasadoriai Sočyje – alus, dešra ir jogurtas

Lietuvos vardą Sočio žiemos žaidynėse garsina ne tik devyni mūsų valstybės pasiuntiniai sportininkai. Su mūsų valstybe galima susipažinti ir Sočio, Adlerio, Hostos, Krasnaja Poliana ar Macestos miestų parduotuvėse – ten galima įsigyti ir lietuviškų maisto produktų.
Lietuviški maisto produktai – Sočio olimpinėse žaidynėse
Lietuviški maisto produktai – Sočio olimpinėse žaidynėse

Krasnaja Poliana esančiose „Perekriostok“ tinklo parduotuvėse galima surasti daugiausia lietuviškų maisto produktų. Tarp gausybės vietinio ir atvežtinio maisto yra nedidelės lietuviškos salelės.

„Ką turime lietuviško? Na, pieno skyriuje yra jogurtas lietuviškas. Daugiau ir nežinau, kas galėtų būti“, – sakė viena iš parduotuvės pardavėjų, desperatiškai bandydama prisiminti, kokie maisto produktai yra su užrašu „Proizvedeno v Litve“ („Pagaminta Lietuvoje – aut.past.).

Ir tikrai, pieno skyriuje be kitų gamintojų jogurtų puikuojasi „Pieno žvaigždžių“ bendrovės jogurtai, kurie Rusijoje parduodami „Svalia“ pavadinimais. Jų kainos mažai kuo skiriasi nuo šios valstybės gamintojų ar užsieniečių atvežamos produkcijos kainų, todėl mielai perkami klientų. Vidutiniškai jogurtai kainuoja apie 35 rublius (apie 2,5 lito).

Lietuviški maisto produktai – Sočio olimpinėse žaidynėse
Lietuviški maisto produktai – Sočio olimpinėse žaidynėse

„Koks embargas? Nevežė lietuviškų pieno gaminių? Pasakėte naujieną – visą laiką turėjome lietuviškų jogurtų. O kodėl jų neleido?“, – stebėjosi  žinia, kad Rusija beveik tris mėnesius buvo uždraudusi įvežti lietuviškus pieno produktus, parduotuvės darbuotoja.

Netikėtumas lietuvių lauktų užsukus į šio parduotuvių tinklo alkoholio skyrių – tarp vietinio „Žiguli“, „Bočkariov“ ar užsienietiško alaus pakuočių „šviečia“ ir „Švyturio“ alaus daryklos gaminys – „Švyturio ekstra“ alus.

Tiesa, jo kaina vietinius alaus mėgėjus gąsdina – viena skardinė kainuoja 85 rublius (apie 6 litus). Vietinis alus pigesnis perpus – populiariausią rusišką „Žiguli“ alų galima įpirkti už 45-60 rublių. Tad itin didelio  susidomėjimo „Švyturio“ produkcija tarp vyrų nesulaukia.

Savo produkciją į Rusiją eksportuoja ir mėsos gaminių bendrovė „Samsonas“. Nors „Tarybinių dešrelių“ Sočyje tikrai nėra, „Perekriostok“ prekiauja šios įmonės jautienos ir šernienos šaltai rūkta dešra „Žalgiris“. Kainos už vieną šmotą dešros svyruoja nuo 170 iki 370 rublių (apie 13-28 litų).

Galiausiai olimpinių žaidynių miestuose galima nusipirkti ir „Viči“ bendrovės gaminių: pradedant krabų lazdelėmis, krabų mėsa, baigiant karališkomis krevetėmis. Šių maisto produktų kaina svyruoja nuo 60 rublių iki 300 rublių ( nuo 4 iki 24 litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius