Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusileidus olimpiados uždangai, Rusija švenčia

50 mlrd. dolerių kainavusios Sočio olimpinės žaidynės, kurios buvo glaudžiai siejamos su prezidento Vladimiro Putino įvaizdžiu ir kurių organizavimą lydėjo prieštaringi vertinimai, sekmadienį baigėsi ir su didelėmis pagyromis, ir su didžiausiu medalių kraičiu Rusijai.
Sočio olimpinių žaidynių uždarymo ceremonija
Sočio olimpinių žaidynių uždarymo ceremonija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per iškilmingą uždarymo ceremoniją, kuria buvo siekiama pavaizduoti savimi pasitikinčią valstybę, ramiai besijaučiančią ir dėl savo praeities, ir dėl dabarties, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas pasakė, kad „Rusija ištesėjo viską, ką pažadėjo”.

„Tai, kam kitose pasaulio vietose prireikė dešimtmečių, čia buvo pasiekta vos per septynerius metus“, – sakė jis.

„Norėčiau padėkoti Rusijos Federacijos prezidentui, ponui Vladimirui Putinui, už jo asmeninį įsipareigojimą dėl nepaprastos šių žiemos olimpinių žaidynių sėkmės“, – sakė T.Bachas.

Kiek daugiau nei prieš dvi savaites T.Bachas, suvokdamas didelėse pasaulio dalyse kilusį pasipiktinimą Rusijos įstatymu prieš gėjų „propagandą“, emocingai ragino politikus nesikišti į sportą.

Šį sekmadienį jis tvirtino, kad tie, kas organizavo Sočio žaidynes, parodė tokią Rusiją, kuri yra verta pagarbos.

„Per jus visi, turintys atvirą protą, galėjo pamatyti naujos Rusijos, efektyvios ir draugiškos, patriotiškos ir atviros pasauliui, veidą”, – sakė jis.

Tada T.Bachas uždarė Juodosios jūros pakrantėje vykusias žaidynes tradiciniu žvilgsniu į ateitį, šiuo atveju – į 2018 metų žiemos olimpiadą Pietų Korėjoje.

„Skelbiu 22-ąsias žiemos olimpines žaidynes uždarytomis. Pagal tradiciją raginu pasaulio jaunimą po ketverių metų susirinkti Pjončane, švęsti su mumis 23-iųjų žiemos olimpinių žaidynių“, – pasakė jis.

Rusija Sočio olimpiadą baigė su 33 medaliais, tarp jų – 13 aukso, ir šiuo požiūriu atsidūrė pirmoje vietoje. Antroje sąrašo vietoje liko Norvegija.

Kanadai teko garbė iškovoti paskutinį aukso medalį – kanadiečiai užtikrintai apgynė ledo ritulio čempionų vardą, finale rezultatu 3:0 įveikę Švediją.

„Skepticizmo naujosios Rusijos atžvilgiu ledas buvo pralaužtas, – sakė premjero pavaduotojas Dmitrijus Kozakas. – Žaidynės padarė šalį, kultūrą ir žmones truputį artimesnius ir suprantamesnius pasauliui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius