Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinės vertybės nugalėjo konkurenciją: rusai padėjo į bėdą pakliuvusiems vokiečiams

Olimpinės žaidynės ne veltui turi savo vertybes, kurios kiekvienam sportininkui turėtų būti aukščiau noro nugalėti. Puikų solidarumo pavyzdį parodė Rusijos slidinėjimo ir biatlono federacija, padėjusi be būtinos varžytis įrangos likusiems vokiečiams.
Biatlonas
Biatlonas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Rusai Sočis 2014
Žaidynių išvakarėse Vokietijos komandos technikai suprato, kad jų 2300 km gabentos šlifavimo staklės, kurios padeda rengti sportininkų slides, sugedo. Likus vos dviems dienoms iki žaidynių pradžios vokiečiai nežinojo, kaip varžybos parengti 60 porų slidžių.

Naujų staklių paieška galėjo užtrukti iki dviejų savaičių, todėl vokiečių atstovai kreipėsi į Rusijos štabą pagalbos. Šie staigiai sureagavo į vokiečių pagalbos šauksmą. Paskutinę naktį prieš varžybas vokiečiai kartu su rusų pagalba sugebėjo spėti parengti savo slides su Rusijos komandos įranga.

Vokietijos biatlono komanda negailėjo padėkos žodžių savo varžovams iš Rusijos. „Per visus savo karjeros metus neprisimenu, kad kas nors parodytų tokį olimpinį solidarumą“, – kalbėjo Vokietijos olimpinio komiteto vadovas Alfonsas Hörmannas.

Rusijos biatlono federacijos vice prezidentas Viktoras Maigurovas prisiminė, kai vokiečiai padėjo rusams: „1976 metų Insbruko olimpinėse žaidynėse estafetės metu rusas Alexanderis Tikhonovas sulaužė slidę. Tuomet jam į pagalbą atskubėjo ir slidę pakeitė Vokietijos atstovai. Rusija laimėjo tą estafetę ir iškovojo aukso medalius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius