-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis jau garsiai kvatoja iš Sočio olimpiados nesąmonių – brolių tualetų, skelbimų, gatvių pavadinimų ir statybos šedevrų

Sočio olimpinės žaidynės dar neprasidėjo, bet pasauliniame interneto voratinklyje jau garsiai ir atvirai juokiamasi iš rusų bandymo surengti parodomąsias žaidynes. Kvailysčių ir nesusipratimų pilnas Sočis – tuo įsitikino į žaidynių sostinę plūstantys sportininkai ir turistai. Interneto puslapis Insider.com.ua surinko pastarųjų dienų Sočio šedevrus.
Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai

Tualetas – brolis dvynys

Didžiausios reakcijos buvo sulaukta prieš savaitę, kai pagrindiniame olimpiados spaudos centre BBC žurnalistas Steve'as Rozenbergas nufotografavo tualeto kabiną, kurioje stovėjo du dvyniai unitazai.

Žaidynių spaudos atstovė Jelena Grinberg patvirtino, kad tai buvo tik nesusipratimas ir tualeto kabina buvo perdaryta į pagalbines patalpas, tačiau į Sočį atvykstantys sportininkai neatlyžo. Jie surado dar vieną tokį patį tualetą, o tuomet prasidėjo masinės fotosesijos.

Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai

Vertimo kvailystės

Į olimpiados sostinę atvykstantys sportininkai ir delegacijų nariai kikena iš rusų bandymų išversti meniu, nuorodas ar būtiną informaciją į anglų kalbą. Pavyzdžiui, Rustemas Agadamovas nufotografavo vietą ir plakatą, kur purškiamas dirbtinis sniegas. Plakato autoriai labai keista anglų kalba siūlo saugoti „mūsų turtą – olimpinį sniegą“.

„The Telegraph“ žurnalistai kandžiai pakomentavo: „Mes norėtume pakomentuoti šį veikalą, tačiau mūsų rusų kalbos žinios nėra tokios geros.“

Užrašas anglų kalba
Užrašas anglų kalba

Tačiau klaidų netrūksta ir rašant skelbimus bei reklamą rusų kalba. BBC Rusijos tarnybos žurnalistas Rafaelis Saakovas „Twitter“ pateikė kelias nuotraukas iš miesto reklaminio žinyno, kuriame su klaidomis parašytas „delfinariumas“ ir „stomatologas“.

Klaidos reklaminiame tekste
Klaidos reklaminiame tekste

Gatvių pavadinimai: keisčiau nebūna

Prieš olimpines žaidynes miestas nutarė „pasipuošti“ gatvių lentelėmis su rusiškais ir angliškais pavadinimais. Taip rusiškai skambanti ginkladarių gatvė tapo „Shotgun“ gatve, o atgimimo gatvė –  „Revival Street“.

Ypač vertėjai pasistengė versdami gatvę „Golubyje dali“ (mėlynieji toliai – liet.). Gatvė angliškai kažkodėl tapo „Blue Dali Street“. Bet labiausiai nepasisekė „50 metų SSRS“ gatvei. Ant namų pasirodė lentelės su tokiais užrašais: „50 years USSR“, „50 let SSSR“ „50-letiya USSR“

Keisti gatvių vertimai į anglų kalbą
Keisti gatvių vertimai į anglų kalbą

Buitinės sąlygos

Ypač buitinėmis sąlygomis nepatenkinti užsienio sportininkai, kurie gyvena olimpiniuose kaimeliuose. Vienas iš Kanados slidininkų nufotografavo nuorodą tualete, kaip jam ten reikėtų elgtis.

Kanadietis surado paaiškinimą, kaip turi elgtis tualete
Kanadietis surado paaiškinimą, kaip turi elgtis tualete

Ne mažiau įdomūs šedevrai sportininkų laukia ir kambariuose, ir vestibiuliuose: pavyzdžiui, nesuprantamai aukštai palabintas radiatorius arba tiesiai po pagalve esantis elektros lizdas.

Rozetė lovos galvūgalyje ir aukštai prikabintas radiatorius
Elektros lizdas  lovos galvūgalyje ir aukštai prikabintas radiatorius

Sena apranga

Nėra patenkinti esama situacija olimpinėse žaidynėse ir vietiniai sportininkai. Jie pyksta dėl netinkamo transporto, nevykusios olimpinės ugnies estafetės. Viena iš Rusijos olimpinės rinktinės narių paviešino nuotrauką, kurioje ji ant senos 2012 metų olimpinės formos privalo pati prisisiūti emblemą su skaičiais „2014“. Taip sena apranga taps nauja.

Vietoj skaičių 2012 olimpietei pasakyta užsikabinti 2014
Vietoj skaičių 2012 olimpietei pasakyta užsikabinti 2014

Be to, Sočyje važinėja keistas autobusas, kuriam jau prilipo pavadinimas – „Autobusas-šaitanas“.

Keistas autobusas Sočio gatvėse
Keistas autobusas Sočio gatvėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius