Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 22 /19:52

Liūdna Sočio žaidynių pabaiga: Rokui Zaveckui slalomo rungtyje nepavyko finišuoti

Šeštadienį Sočio olimpinėse žaidynėse startavo jau paskutinis Lietuvos atstovas Rokas Zaveckas. 17-metis lietuvis dalyvavo kalnų slidinėjimo slalomo rungtyje ir nesugebėjo finišuoti pirmojo nusileidimo metu. Iš visų Sočio olimpinėse žaidynėse pasirodžiusių Lietuvos atstovų aukščiausią, 16 vietą, užėmė čiuožėja Agnė Sereikaitė.
Rokas Zaveckas
Rokas Zaveckas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmojo nusileidimo metu Rokas Zaveckas nesėkmingai startavo, tačiau net ir rimtai suklydęs bandė tęsti savo pasirodymą, tačiau dar kartą griuvo ir turėjo pasitraukti iš tolimesnių varžybų. Tik sėkmingai finišavę sportininkai gali varžytis antrojo nusileidimo metu.

Iš 117 pirmajame nusileidime startavusių sportininkų finišą pasiekė tik 77 slidinininkai. Dauguma sportininkų ir žurnalistų vis garsiau kalba, kad ši rungtis nėra pati sąžiningiausia. Mat pirmieji startuoja sezono lyderiai, turintys geriausius reitingus, o vėliau, kai trasa yra gerokai aptirpusi ir sunkiai įveikiama, leidžiasi visi kiti, žemiau reitinguoti sportininkai. 

Iš 77 sportininkų, kurie startavo antrajame nusileidime, finišavo 45 slidinininkai. Net penki pirmojo dešimtuko po pirmojo nusileidimo dalyvių nefinišavo antrojo nusileidimo metu.

Aukso medalį iškovojo po pirmojo nusileidimo lyderiu buvęs austras Mario Mattas. Jo bendras abiejų nusileidimų laikas – 1 min 41, 84 sek. Sidabro medalį laimėjo kitas Austrijos atstovas Marcelis Hirscheris, atsilikęs 0,28 sek. Bronzą laimėjo norvegas Henrikas Kristoffersenas

Trečiadienį Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse debiutavo jauniausias ir mažiausiai patirties turintis Lietuvos olimpietis. 17-metis Rokas Zaveckas startavo slalomo milžino (didžiojo slalomo) varžybose, kuriose dalyvavo 109 kalnų slidininkai iš 69 valstybių. Po pirmojo bandymo lietuvis buvo 70-as, o finišavęs antrąjį kartą bendroje įskaitoje užėmė 63-ią vietą. Trasos neįveikė net 36 sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius