Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 06 /20:56

Rusai aiškinasi dėl nesąmonių Sočio viešbučiuose: mes matome, ką užsieniečiai veikia vonios kambariuose

Smagiausia pastarųjų dienų tema – užsienio žurnalistų įspūdžiai Rusijoje. Vladimiro Putino užmojus šias žiemos olimpines žaidynes paversti puikia Rusijos reklama žurnalistai gniuždo su kiekviena nauja nuotrauka iš Sočio viešbučių, kuriose – neveikiantys tualetai, geltonas vanduo, laidai dušo kabinose, sulūžę baldai ar net benamiai šunys kambaryje.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir vicepremjeras Dmitrijus Kozakas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir vicepremjeras Dmitrijus Kozakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos vicepremjeras nusprendė nebetylėti – davė atsaką visiems kritikams. Dmitrijus Kozakas spaudos konferencijoje pareiškė, kad dėl visko kalti patys vakariečiai, nes tyčia viską niokoja. „Mes turime vaizdo medžiagą iš viešbučių, kurioje matyti, kaip žmonės įjungia dušą, nukreipia jį į sieną ir palieka kambarį visai dienai“, – tvirtino vicepremjeras.

Jis aiškino, kad iš 100 tūkst. svečių sulaukta vos 103 skundų. Tai esą neabejotinai įrodo, kad šis milžiniškas projektas yra visos Rusijos pergalė. „Kaip mes čia sakome, nugalėtojai neteisiami“, – vakariečiams paaiškino D.Kozakas.

Stebi... dušus?

Nors rusų politikas bandė apginti Rusiją ir jos požiūrį į viešbučius, JAV žiniasklaida atkreipė dėmesį į kitą detalę – apie premjero paminėtus vaizdo įrašus iš vonios kambarių.

Nors rusų politikas bandė apginti Rusiją ir jos požiūrį į viešbučius, JAV žiniasklaida atkreipė dėmesį į kitą detalę – apie premjero paminėtus vaizdo įrašus iš vonios kambarių. 

Netrukus vicepremjero atstovas spaudai pamėgino užglaistyti tokias šnekas. „The Wall Street Journal“ atsiųstame paaiškinime teigiama, kad nei viešbučių numeriuose, nei vonios kambariuose nėra jokių vaizdo kamerų. Esą vicepremjeras kalbėjo apie stebėjimo kameras, kurios anksčiau buvo įtaisytos statybų vietose. Įmonės, stačiusios daugelį viešbučių Sočyje, vadovas taip pat patikino, kad Sočio svečiai nėra slapta filmuojami.

Sekimas Sočyje – itin iškerojęs. NBC žurnalistas Richardas Engelas nusistebėjo, kaip greitai programišiai „nulaužė“ jo kompiuterį, kai jis naudojosi internetu kavinėje. „Beveik nedelsiant mes buvome „nulaužti“. Kenkėjiškos programos užgrobė mūsų telefonus dar net nespėjus pabaigti kavos, vogė informaciją ir programišiams davė galimybę sekti ir įrašinėti telefono pokalbius“, – rašė žurnalistas.

„Visiems visur kažkas nepatinka“

„Russian Railways“ geležinkelių tinklo prezidentas Vladimiras Jakuninas ketvirtadienį savo tinklaraštyje užsipuolė esą šališkai rašančius žurnalistus.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas Rusijos radijo stočiai „Kommersant FM“ trečiadienį pripažino tik vieną bėdą – benamius šunis. Visa kita, anot jo – skonio reikalas.

„Esu labai įsižeidęs, kad kuo labiau artėja žaidynių atidarymas, tuo daugiau isterijos apie Rusiją kyla Vakarų žiniasklaidoje“, – rašė jis ir tikino, kad rusų sukurta infrastrukūra Sočyje neturi analogų visame pasaulyje. Rusai giriasi, kad jie žaidynėms sukūrė miestą beveik nuo nulio. Už 50 milijardų JAV dolerių jie pastatė arenas, du olimpinius kaimelius, daugybę viešbučių.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas Rusijos radijo stočiai „Kommersant FM“ trečiadienį pripažino tik vieną bėdą – benamius šunis. Visa kita, anot jo – skonio reikalas.

„Tai vieniems nepatinka maistas, tai viešbutis, kai kas galvoja, kad čiužinys yra per kietas – taip būna visur. Tokie nusiskundimai lydi visas olimpiadas. Tačiau svečiai yra visuomet teisūs, ir organizatoriai privalo išklausyti šiuos skundus“, – kalbėjo jis. D.Peskovas pažadėjo, kad Sočio žaidynių organizatoriai dirba visą parą, kad galėtų ištaisyti klaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius