-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija gedi ir širsta: milijonai įkištų dolerių, o trečią olimpiadą iš eilės rusų ledo ritulininkai nelaimi medalių

„Gal kam reikia bilietų į ledo ritulio pusfinalį ir finalą“, – tokie klausimai pradėjo skambėti Sočio olimpiadoje iškart po trečiadienio ketvirtfinalio, kur dar prieš žiemos žaidynes ant auksinio sosto pasodinti šeimininkai rusai gavo į skudurus nuo Suomijos žaidėjų 1:3 ir paliko Rusiją prie suskilusios geldos.
Rusų ledo ritulio rinktinė po pralaimėjimo Suomijai
Rusų ledo ritulio rinktinė po pralaimėjimo Suomijai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viskas. Rusijai žiemos olimpiada baigėsi – apie žaidynių kulminaciją paskutinę Sočio olimpiados dieną svajoję organizatoriai graužiasi nagus. Bilietus už didžiausius pinigus pardavinėję rusai tikėjosi, kad vasario 23-iąją – olimpiados uždarymo dieną – Rusijos ledo ritulininkai finale kausis su JAV arba Kanados rinktinėmis, nugalės ir visi 12 tūkstančių ekstazės apimtų rusų iš arenos patrauks į olimpiados pabaigtuves. Juk nuo „Bolšoj“ ledo ritulio statinio Olimpiniame parke iki žaidynių uždarymo stadiono „Fišt“ – vos 300 metrų.

Trečiadienio vakarą buvo netikėta: dar likus žaisti 2 minutes, susirinkę sirgaliai pradėjo švilpti – ar suomiams, ar saviškiams, nežinia... Tačiau pasibaigus mačui, kai ledo ritulininkai dėkojo vienas kitam už mačą, „kaltininkas“ tapo aiškus. Vos tik Rusijos žaidėjai pakėlė lazdas padėkoti sirgaliams už paramą, tas švilpimas tapo kurtinantis. Tokia padėka nuo Rusijos sirgalių sportininkams...

Įniršis liejasi per kraštus

Rusijai žiemos olimpiada baigėsi – apie žaidynių kulminaciją paskutinę Sočio olimpiados dieną svajoję organizatoriai graužia nagus.

Tuomet ir pasigirdo pirmieji: „krachas“, „tragedija“, „fiasko“.

Dabar Rusijos žurnalistai ir pikta menantys žmonės šios šalies nacionalinės komandos strategui Zinetulai Bilialetdinovui primins, kaip per treniruočių stovyklas visiems rinktinės nariams buvo sudaromos ne puikios, o idealios ir dar labiau sutirštinus spalvas – pasakiškos sąlygos, o nacionalinės ekipos vedlys į visas duris eidavo nesibelsdamas.

„Patikėkite, jei ne koja spardė duris, tai jau tikrai nė karto nebandė pasibelsti“, – konstatavo Rusijos žurnalistas Maksimas Lebedevas.

„Milijonai įkištų dolerių pasirengimui, kad trečią olimpiadą iš eilės rusų ledo ritulininkai nelaimėtų medalių. Mums to reikia? Negalime džiaugtis kitų sporto šakų atstovų pergalėmis? Turime gerų atletų kaip šieno, kam mums merkti pinigus ten, kur milijonieriai žaidžia savo malonumui, o valstybės šlovė yra ne širdyje, o kažkur žemiau juosmens. Sočyje jau turime 6 aukso medalius, ko mes prie to ledo ritulio priskretome“, – jau rašo Rusijos spauda.

„Du kėlinius komanda vykdė visus trenerio Z.Bilialetdinovo nurodymus ir trečiame prisiminė, kad būtina įmušti ir siekti pergalės“, – tiesioginiame eteryje piktinosi komentatorius Sergejus Gimajevas.

Šventė be Rusijos

Pats Z.Bilialetdinovas tik pasibaigus rungtynėms pareiškė, kad prisiima atsakomybę už Rusijos ledo ritulio rinktinės fiasko Sočio olimpiadoje. Bet treniruoti rinktinę jis ir toliau norėtų.

„Turiu noro treniruoti rinktinę toliau, bet klausimas apie ateitį – ne man skirtas. Yra trenerių, kurie beldžiasi į rinktinę. Tad kas bus toliau Rusijos ledo ritulio komandos strategu, spręs Ledo ritulio federacijos vadovybė“, – aiškino stipriai „sudegęs“ praeityje garsus SSRS rinktinės žaidėjas.

„Čia jums ne ritulys „kvailiukas“, kuris įriedėjo netyčia ir mes netikėtai pralaimėjome. Mes užsidirbome nuo Suomijos nokdauną ir nokautą. Jokių kvailų posakių – o galbūt viskas ne taip?“ – rašo sporto žurnalistas M.Lebedevas.

Vartuose po keitimo, kai rusai praleido 3 įvarčius, stovėjęs naujasis vartų sargas Sergejus Bobrovskis taip komentavo garsiausią Sočio olimpiados pralaimėjimą: „Tiesą pasakius, aš negaliu patikėti tuo rezultatu, kurį mes parodėme Sočio olimpiadoje. Mūsų olimpiadoje. Sunku pasakyti, ar tai maksimalus, ar minimalus fiasko. Fiasko yra fiasko“.

Nors Rusija, jos sirgaliai ir žurnalistai po pralaimėjimo retoriškai klausė – kas toliau, vienas iš suomių šmaikštuolių visiems leptelėjo aiškų ir paprastą atsakymą: „Toliau bus pusfinalis Suomija – Švedija. Ir kitas pusfinalis. Ir finalas. Tačiau visa tai jau be Rusijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius