Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22 /16:01

Grasinančius laiškus gavo penkių valstybių olimpiniai komitetai – visi jie siųsti to paties asmens

Trečiadienį ryte „Reuters“ pranešė, kad prieš artėjančias Sočio žiemos olimpines žaidynes Slovėnijos olimpinis komitetas gavo laišką rusų kalba, kuriame grasinama teroristiniais išpuoliais. Vėliau skelbta, kad grasinantį laišką gavo ir vengrai, o dabar apie tokio pobūdžio žinutes prabilo ir Vokietija, Italija bei Slovakija. Vis dėlto, naujausiais duomenimis, vengrai teigia, kad laiškus siuntė ne teroristai.
Sočis – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių miestas
Sočis – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių miestas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 16:00 val.: Pranešama, kad laiškus su grasinančiomis žinutėmis taip pat gavo Vokietija, Italija ir Slovakija. Apie grasinantį laišką portalui 15min.lt pasakojo ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praneša, kad visos šios žinutės yra siųsto vieno asmens, gyvenančio ne Rusijos teritorijoje. Į grasinimus pažiūrėta rimtai, tačiau nustatyta, kad jos rimtos grėsmės nekelia.

Papildyta 14:30 val.: „Reuters“ pranešė, kad ištyrus gautus grasinančius laiškus nuspręsta, jog grėsmės nėra. Kaip teigė vengrų atstovas, laiškus siuntinėja nenustatytas asmuo.

„Tarptautinis olimpinis komitetas ir Sočio olimpiados organizacinis komitetas po laiškų analizės pranešė, kad grėsmės nėra. Šis asmuo panašaus turinio žinutes siuntė daugeliui olimpinių komitetų“, – cituojamas vengrų olimpinio komiteto atstovas Zsigmondas Nagy.

„Komitetas gavo laišką rusų kalba, kuriame grasinama teroristiniais išpuoliais. Mes šį laišką išvertėme ir perdavėme policijai“, – sakė Slovėnijos olimpinio komiteto atstovas Brane'as Dmitrovičius.

Kas tiksliai buvo rašoma laiške, nėra pranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius