Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio meras Anatolijus Pachomovas: „Mūsų mieste gėjų nėra“

Sočio – miesto, kuris priims 2014-ųjų žiemos olimpines žaidynes – meras Anatolijus Pachomovas BBC pareiškė, kad jo mieste gėjų nėra. Nors miesto galva neigė Sočyje esant homoseksualių žmonių, žurnalistas mieste atrado gėjų klubą.
Gėjų klubas Sočyje.
Gėjų klubas Sočyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Pachomovas teigė, kad į žiemos olimpines žaidynes, prasidėsiančias jau vasario 7-ąją, kviečiami visi, nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos, tačiau visi turi paisyti Rusijos įstatymų.

„Mes priimsime visus svečius, kurie gerbia Rusijos Federacijos įstatymus ir nesistengia primesti savo įsitikinimų kitiems“, – patikslino Sočio meras.

„Mes priimsime visus svečius, kurie gerbia Rusijos Federacijos įstatymus ir nesistengia primesti savo įsitikinimų kitiems“, – teigė A.Pachomovas.

Žurnalistui paklausus, ar tai raiškia, kad gėjams reikės slėpti savo orientaciją, A.Pachomovas atsakė neigiamai.

„Ne, mes paprasčiausiai sakome: tai – jūsų reikalas, tai – jūsų gyvenimas. Bet tai nėra sveikintina čia – Kaukaze, kur mes gyvename. Mūsų mieste gėjų nėra“, – pareiškė A.Pachomovas.

Po to meras kiek pasitaisė – esą jis nežino, ar tikrai jų nėra, tik teigė, kad pats tokių nepažįsta.

Gėjų Sočyje yra

Politikas, gimęs Sočyje, Borisas Nemcovas mano, kad tokie mero pareiškimai yra tiesiog juokingi.

„Aš žinau, kad Sočyje yra gėjų klubas“, – teigė B.Nemcovas.

„Kaip jis išsilaiko? Kaip iki šiol nepatyrė bankroto?“ – politikas merui pateikė retorinį klausimą.

BBC korespondentas Johnas Sweeney apsilankė viename iš Sočio gėjaus klubų, tačiau jo lankytojai atsisakė duoti vaizdo interviu žurnalistui. Dažnas šio klubo lankytojas (vyras, persirengęs moterimi) pasakojo, kad Sočyje yra dar vienas gėjų klubas, aišku, anot pašnekovo, Maskvoje tokių įstaigų yra daugiau.

Vyras teigė, kad kai kuriose Rusijos vietovėse vyrauja labai negatyvus požiūris į gėjus, tačiau kai kuriose kitose vietose yra kiek geriau.

„Aišku, galite jaustis laisvai, tačiau palikite vaikus ramybėje“, – homoseksualams sakė V.Putinas.

Prieš kelias dienas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kalbėdamas su užsienio žiniasklaida, bandė paneigti homofobiškos Rusijos įvaizdį.

„Netradicinės orientacijos žmonės negali mūsų šalyje jaustis antrarūšiais, nes jie nėra niekaip diskriminuojami“, – teigė V.Putinas.

Po šių žodžių buvo prisiminta Rusijos prezidento frazė susitikime su savanoriais: „Aišku, galite jaustis laisvai, tačiau palikite vaikus ramybėje.“

Tai, kad V.Putinas kalbėdamas apie netradicinės orientacijos žmonės prabilo ir apie vaikus, sukėlė ne tik Vakarų pasaulio kritiką, bet ir juoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius