Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio žaidynių staigmenos: korėjiečiai stebina masažais ir muzika

Pietų Korėjos namai, atidaryti Sočio olimpiniame parke, populiarumu nusileidžia tik olimpinių žaidynių objektams, kur vyksta varžybos. Kaip praneša BBC, norinčiųjų patekti pas korėjiečius srautas niekada neslūgsta, o stebina ši šalis delnų masažais.
Žiemos olimpiados sostinė Sočis – mietas, kuriame nevyksta varžybos
Žiemos olimpiados sostinė Sočis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Būtent Pietų Korėjoje 2018 metais įvyks kitos žiemos olimpinės žaidynės, tad Sočyje korėjiečiai bando susipažinti su savo būsimaisiais svečiais.

Tačiau kalbama šiuose namuose ne apie sportą. Pietų Korėja stengiasi ateinančius supažindinti su savo šalimi – milžiniškuose ekranuose rodomi gamtos vaizdai, erdvę užpildo tai krioklių čiurlenimas, tai miškų ošimas, tai miestų gausmas.

Pietų korėjiečių gydytojai čia pat veda akupunktūros seansus. Taip pat stovi specialūs aparatai, į kuriuos įkišus rankas masažuojami delnai, o visas procesas transliuojamas per monitorių. Korėjiečiai tiki, kad būtent delnuose telkiasi žmogaus kūno ir dvasios jėga.

Korėjiečių paviljone stovi specialūs aparatai, į kuriuos įkišus rankas masažuojami delnai, o visas procesas transliuojamas per monitorių. Korėjiečiai tiki, kad būtent delnuose telkiasi žmogaus kūno ir dvasios jėga.

Du kartus per dieną čia pasirodo ir Pietų Korėjos popmuzikantai. Po neįtikėtinos reperio Psy ir jo hito „Gangnam Style“ sėkmės popmuzika tapo viena iš Pietų Korėjos vizitinių kortelių. Tiesa, korėjiečiai neskuba žadėti, kad per Pietų Korėjos olimpinių žaidynių atidarymą pasirodys ši žvaigždė – esą per ketverius metus viskas dar gali pasikeisti.

Niekada nebūna tuščias ir Šveicarijos paviljonas Sočyje. Šveicarai svečius vaišina tradiciniais patiekalais, tad karšto sūrio kvapas sklinda toli už paviljono ribų. Vis dėlto ši šalis nustebino ne sūriais ir net ne šokoladu bei laikrodžiais. Jie į Sočį atsivežė savo... kosminę programą. Čia kompanija „Swiss Space Systems“ gavo daug erdvės pristatyti savo išradimus.

Japonai savo namuose fotografuoja visus norinčius ir spausdina nuotraukas komiksų pavidalu. 

Savo paviljoną turi ir Kanada, JAV, Italija ir Kazachstanas. Pastarosios dvi šalys įsileidžia tik oficialius asmenis ir spaudos atstovus. O pas kanadiečius ir amerikiečius gali patekti tik rinktinių nariai, jų giminės ir draugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius