-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 28

Rankos baltarusei nespaudusi Ukrainos tenisininkė susilaukė publikos švilpimų

Atvirosios Prancūzijos teniso pirmenybės centriniame korte prasidėjo dvikova tarp Ukrainos ir Baltarusijos tenisininkių.
Aryna Sabalenka ir Marta Kostyuk
Aryna Sabalenka ir Marta Kostyuk / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

20-metė Marta Kostyuk (WTA-39) rezultatu 3:6, 2:6 turėjo pripažinti tituluotosios baltarusės Arynos Sabalenkos (WTA-2) pranašumą.

Talentinga Ukrainos tenisininkė dvikovą pradėjo tikrai solidžiai ir pirmoji nulaužė oponentės padavimus (3:2), tačiau galiausiai varžovės agresyvumo neatlaikė ir pralaimėjo kitus keturis geimus, o antrajame sete šansų beveik neturėjo.

Dėl Rusijos ir Baltarusijos vykdomo genocido Ukrainoje šios šalies tenisininkės griežtai atsisakė bendrauti su okupantų šalių atstovėmis, jei jos viešai neišstoja prieš savo valstybių karinius veiksmus.

Prieš dvikovas „Didžiojo kirčio“ turnyruose tenisininkai įprastai kartu nusifotografuoja, tačiau natūralu, kad tokiomis aplinkybėmis šį kartą Paryžiuje bendra nuotrauka padaryta nebuvo.

Po dvikovos Ukrainos tenisininkė atsisakė spausti ranką baltarusei, tačiau toks jaunuolės sprendimas labai nepatiko centrinio korto publikai, kuri pradėjo švilpti.

Žiūrovų reakcijos iš pradžių nesuprato susitikimo nugalėtoja, kuri galvojo, kad pikti šūksniai yra skirti jai, tačiau ukrainietei paliekant aikštelę švilpimai ir vėl sugrįžo.

„Atsiprašau – iš pradžių galvojau, kad švilpimai yra skirti man. Likau nustebusi, tačiau vėliau pajaučiau jūsų palaikymą. Man tai labai svarbu“, – kalbėjo baltarusė.

M.Kostyuk antrus metus paeiliui Prancūzijos sostinę palieka po pirmojo etapo. Šiemet tenisininkei labai nenuskilo – ji liko vos per keletą pozicijų nuo to, jog būtų skirstyta ir tokiu būdu iki trečiojo rato išvengtų kitų skirstytų varžovų.

Šiemet titulus Adelaidėje, Melburne ir Madride jau iškovojusi A.Sabalenka siekia pirmą kartą karjeroje patekti į „Roland Garros“ aštuntfinalį. Antrame etape jos lauks Panna Udvardy (WTA-95) arba Iryna Shymanovich (WTA-211).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius