Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 23

Aplink Lietuvą bėgančio ugniagesio Aido Ardzijausko dienoraštis: atgaiva kūnui – vasaros lietus ir vaistažolių arbata

24 dienas trukęs ugniagesio Aido Ardzijausko bėgimas aplink Lietuvą baigiasi. 41-erių ultramaratonininkas finišuoja šeštadienį Vilniuje prie Baltojo tilto. Paskutinių dienų įspūdžiais A.Ardzijauskas tradiciškai dalijasi su 15min.lt skaitytojais.
Bėgimo metu
Bėgimo metu / Asm. arch. nuotr.

22 diena: Ignalina–Švenčionys 

Bėgimo maršrutas buvo vienas iš trumpesnių, todėl diena praėjo labai greitai. Prie dienos trumpumo prisidėjo dar ir tai, kad Algis nusprendė prisidėti prie bėgimo ir kartu prabėgti 10 km. Nors trasa buvo kalnuota, tai bėgimo greičiui įtakos neturėjo, kūnas priprato prie tokių ekstremalių išbandymų. 

Likus apie 6 km iki numatyto finišo, prie manęs prisidėjo pulkelis vietos vaikų, kurie, pasak jų pačių, darė lengvą treniruotę prieš savaitgalį Marijampolėje vykstančias varžybas. Galbūt dalis jų savo jėgas išbandys ir IX Tarptautiniame Vilniaus maratone, pasirinkdami savo jėgas atitinkančią bėgimo distanciją. 

Didesnė dalis vaikų prisijungė dar po 2 km ir visi kartu vidutiniu tempu kalnuotą trasą įveikėme žvaliai bei gerai nusiteikę ir finišavome miesto centriniame parke, girdėdami vietinės valdžios plojimus. Jų jaunoji karta tikrai nusipelnė, nusipelnė ir jų treneris, dirbantis labai prasmingą darbą, suteikiantis vaikams galimybę prasmingai praleisti savo dienas bei dar ir siekti Olimpinių aukštumų.

15min.lt nuotr./Aidas Ardzijauskas
Aidas Ardzijauskas

Po bėgimo pasileidome į ekskursiją po Švenčionių vaistažolių fabriką, kuris savo veiklą pradėjo dar 1883 metais. Mums buvo papasakoti ir parodyti visi procesai, pradedant žaliavos apdirbimu ir baigiant produkcijos degustavimu. Ši dalis dėl suprantamų priežasčių man patiko labiausiai. Nors aš labiau mėgstu paprastą šiltą virintą vandenį, arbatos neatsisakiau. Sužinojau apie arbatos paruošimo būdus, apie įvairių žolelių maišymą, receptus, dar kartą įsitikinau, kad kaina atspindi kokybę. O kokybė visada atsispindi kainoje.

Bėgdamas pagalvojau, o ką reikės veikti sekmadienį? Greičiausiai, visą laiką skirsiu šeimai, o vėliau leisiu sau pailsėti kokias keturias–penkias dienas. Vėliau tęsiu pasiruošimą 100 km bėgimui, kuris vyks liepos 22 dieną Vilniaus Vingio parke.

  • Parama. „Hope Realay“ programėlė veikė prasčiau nei vakar. Iš 25 mano nubėgtų kilometrų ji užfiksavo 4 km, tai vaikučiams surinkau – 1 eurą. Vaikams, padedamas „Samsung Galaxy II“, po šios dienos esu sukaupęs 147 eurus.
  • Laikas. Nubėgau 25,92 km, pagal planą buvo numatyti 26 km, minėtą nuotolį įveikiau per 2:39:46 (6:10 min/km). „Nokia N8“, padedama „Sport Traked“ programos, suskaičiavo, kad šiandien užfiksuoto bėgimo metu padariau 23804 žingsnius arba 148 žingsnius per vieną minutę.

VIDEO: Aidas Ardzijauskas: Ignalina - Švenčionys.wmv

24 diena: Švenčionys–Pabradė

Jau seniai bėgant buvau išmaudytas gaivaus vasaros lietaus. Protarpiais lydavo stipriau, protarpiais silpniau. Kaip ir vakar, prie manęs prisijungė Algis. Pradžioje nedrąsiai nubėgome 4 km, paskui dar 6 km. Galiausiai, Algis su Lina susiginčijo, kas šiandien laimės futbolą, Vokietija ar Graikija. Algis nusprendė prabėgti dar 5 km ir tuos savo nubėgtus kilometrus dedikuoti graikų pergalei prieš vokiečius. Priartėjus prie Pabradės, prie manęs prisijungė grupelė sportininkų. Didelė jų dalis buvo sportinio ėjimo atstovai, dažnai matomi Vilniuje Vingio parko takuose. Visi kartu įveikėme paskutinį šios dienos kilometrą ir finišavome vietinės valdžios glėbyje.

Apsistojome nedideliame viešbutėlyje Pabradės pašonėje, kur labai silpnas internetinis ryšys. Lina patikino, kad dienoraštį galbūt pavyks paviešinti, bet nuotraukų ir filmuko tikrai ne. Tai viską sudėsime šeštadienį po pietų. Gaila, bet tokia realybė.

  • Parama.  „Hope Realay“ programėlė veikė prasčiau nei vakar. Iš 38 mano nubėgtų kilometrų ji užfiksavo 6,30 km, tai vaikučiams surinkau – 2 eurus. Vaikams, padedamas „Samsung Galaxy II“, po šios dienos esu sukaupęs 149 eurus.
  • Laikas.  Nubėgau 38,88 km, pagal planą buvo numatyti 38 km, minėtą nuotolį įveikiau per 3:54:06 (6:01 min/km). „Nokia N8“, padedama „Sport Traked“ programos, suskaičiavo, kad šiandien užfiksuoto bėgimo metu padariau 34060 žingsnių arba 144 žingsnius per vieną minutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius