Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01

Astos Žukaitės dienoraštis (4): Turkijoje šokėjos lepinosi bananais ir paplūdimiais, o Panevėžyje?

Ketvirtadienis. Nuslinko rytinį dangų niaukę debesys. Kol kas Panevėžio „Cido“ arenos užkulisiuose ramu, visi turi savo darbų, savo užduočių, tarp jų ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjos. Išvydusi šias mergaites nuo ryto plušančias arenoje, nusprendžiau savo darbo dieną pradėti pokalbiu su šokėjų vadove Vilma Zajankauskaite.
Lietuvai Panevėžyje atstovauja Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjos
Lietuvai Panevėžyje atstovauja Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesą pasakius, išgirdau labai daug įdomių dalykų. Panevėžyje šokėjos lieja prakaitą nuo ryto iki vakaro, o savo šokiais džiugina žiūrovus visų trejų rungtynių A grupėje metu. „Praleidžiame šioje salėje kiaurą dieną, po trylika valandų. Nesame prie to pratusios. Klubo varžybos vyksta tik kartą per savaitę, o čia šokame visoms 3 rungtynėms, treniruojamės nuo ankstyvo ryto“, – pasakojo Vilma.

Merginos apsistojo pas draugus ir artimuosius, prisipažino, jog gyvena šiek tiek ankštokai. „Viešbučių neliko, todėl apgyvendinimo teko ieškotis per pažįstamus...“, - kalbėjo vadovė. Merginoms yra tekę šokti Turkijoje, kur, juokiasi Vilma, jautėsi kur kas komfortabiliau.  

„Ten šokdavome tik vakarais. Gyvenome penkių žvaigždučių viešbutyje, dieną tinginiaudavome, gulėdavome paplūdimyje, valgėme bananus ir vaisius“, – prisminė Vilma.

Paklausta, ar šokėjos jau spėjo pajusti šventinę Europos čempionato atmosferą, vadovė kalbėjo: „Jaučiame jauduliuką, bet tik per Lietuvos rungtynes. Kai žaidžia kitos komandos nieko ypatingo nejaučiame. Juolab, kad ir žiūrovų tuomet būna nedaug. Tik Lietuvos sirgaliai sukuria ypatingą atmosferą“.

„Lietuvos ryto“ šokėjos grupės varžyboms parengė 36 šokius, o iš viso savo repertuare turi net 72!

„Buvo čempionatų, kai šokėjos privalėjo paruošti šokius, reprezentuojančius kiekvieną šalį. Tokių reikalavimų iš organizatorių šįkart nebuvo. Bet mūsų repertuare ir taip yra šokių, kurie artimi kai kurių šalių kultūrai, pavyzdžiui, Graikijos ar Turkijos. Specialų pasirodymą ruošėme tik atidarymo ceremonijai“, - kalbėjo V.Zajankauskaitė.

Pasižiūrėkime išsamų interviu – jame kalbėjomės ir apie traumas, ir apie rinktinės medikų pagalbą, ir apie šokėjų įspūdžius iš Panevėžio.

VIDEO: 15min.lt - Interviu su šokėjų grupės vadove Vilma Zajankauskaite

Rytinės šokėjų treniruotės akimirkos:

VIDEO: 15min.lt - Šokėjų treniruotė Panevėžio arenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius